Halálos vonatbaleset történt Hollandiában + videó

Legalább ötven embert szállított az a személyvonat, amely tehervonatnak ütközve kisiklott, majd lángba borult – jelentette kedden kora reggel a helyi mentőszolgálat.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 04. 6:45
null
Voorschoten, 2023. április 04. Egymásra torlódott vasúti szerelvények a Hága és Amszterdam között fekvõ Voorschotenben 2023. április 4-én. A személyvonat tehervonatnak ütközött, kisiklott, majd lángba borult. A balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette, és sokan súlyosan megsérültek. MTI/EPA-ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott – közölte az ANP hírügynökség.  A második kocsi az oldalára borult és tűz ütött ki benne.

A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten közelében történt kedden hajnali 3.25 órakor.

Hatósági közlések szerint

 a szerencsétlenségben legalább egy ember meghalt és mintegy harmincan megsérültek. 

A helyszínre érkező tűzoltóság szóvivője elmondta, 19 utast szállítottak kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

A televíziós felvételeken látható, amint egy ember rögtönzött hídon kel át a sínek melletti csatornán a sötétben, hogy a vonathoz jusson. A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, hogy a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek. a baleset oka egyelőre ismeretlen.

Borítókép forrása: Egymásra torlódott vasúti szerelvények a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschotenben 2023. április 4-én (Fotó: MTI/EPA-ANP/Remko De Waal)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.