Soros György olasz ellenfele Magyarországra jön

Simone Billi, aki ellenzi a migrációt és a genderlobbit, Orbán Viktor tisztelője és Magyarország nagy barátja, a CPAC Hungary vendége lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 04. 24. 15:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simone Billi olasz politikus, 2018 óta a Salvini-féle Liga jobboldali párt képviselője az olasz parlamentben, akit 2022-ben újraválasztottak. A külügyi bizottság olaszok a világban albizottságának elnöke. 2019 óta képviselői tevékenységei mellett pedig együtt dolgozik a Machiavelli Tudásközponttal is – hívta fel a figyelmet a Mandiner.

Hozzáteszik, hogy az olasz választási rendszer érdekessége, hogy a külföldön élő olasz állampolgárok saját képviselőket választanak. 

Billi hárommillió olasz választópolgárt képvisel, választókerülete pedig a „Külföld–Európa”, amely az európai kontinens valamennyi országát magában foglalja. A politikus 94,8 százalékos szavazati arányt ért el az olasz parlamentben, ami a legtöbb a külföldön megválasztott képviselők között.

Az olasz politikus a következő budapesti CPAC Hungary (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) vendége lesz májusban, amely beharangozójáról egy bejegyzést is megosztott az Alapjogokért Központ.

Együtt erő vagyunk

– fogalmazott Billi a videójában, amiben megköszönte a meghívást. 

Simone Billi egyébként nem ismeretlen Magyarországon, hiszen tavaly tavasszal a NEB-bel és a Fidesszel együtt koszorúzta meg Monti Sándor mellszobrát a Nemzeti Múzeum kertjében, emlékeztet a Mandiner.  

Ezek mellett Orbán Viktor támogatója is. 

„Az elmúlt években Orbán Viktor kormánya alatt Magyarország gyakran foglalt határozott álláspontot: a bevándorlással kapcsolatban – kerítés felállítása a szerb határon –, a nemzeti szuverenitással kapcsolatban – az új uniós költségvetési kritériumok megtámadása –, a genderelmélettel kapcsolatban – a transzneműség és a homoszexualitás gyermekeknek szóló propagandájának betiltása. Mindez sok kritikát váltott ki Budapesttel szemben” – írta egy helyütt. 

Az olasz politikus Soros György nagy kritikusa is. 

Mint idén februári posztjában írta,  

Soros arcátlanul finanszírozza az általa »új világrendnek« nevezett elképzelést, amely egy olyan egyeduralmat képzel el, amely támogatja az ellenőrizetlen bevándorlást, az LMBT-eszmét és a genderideológiát, amely gyenge kormányokat és demokráciákat szeretne a hozzá hasonló mágnások által irányított nemzetek feletti szervezetek kezében látni

− idézte a Mandiner az olasz politikust.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Simone Billi (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.