Titkosította a bíró az Alec Baldwin elleni peren kívüli megállapodás részleteit

Az operatőr tízéves fiának magánélethez való joga felülírja a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó kötelezettséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 18. 12:22
null
Attorney Gloria Allred (L) puts an arm around Mamie Mitchell, script supervisor on the film "Rust", as they walk from a press conference after filing a lawsuit on the behalf of Mitchell against actor/producer Alec Baldwin and other producers on the New Mexico set, in Los Angeles, California on November 17, 2021. - Cinematographer Halyna Hutchins was killed, and director Joel Souza was wounded, as Baldwin rehearsed a scene on the 19th-century western in which he fires a gun at the camera. (Photo by DAVID MCNEW / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Halyna Hutchins operatőr halála miatt Alec Baldwin és stábtagjai ellen indított polgári perben eljáró bíró hétfőn úgy döntött, hogy elzárja a nyilvánosság elől a peren kívüli megállapodás részleteit.

A bíró azzal érvelt, hogy Hutchins tízéves fiának magánélethez való joga felülírja a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó kötelezettséget. Elrendelte, hogy a megállapodás részleteit titkosítsák abban a polgári peres eljárásban, amelyet Baldwin és más stábtagok ellen indítottak arra hivatkozva, hogy nem tartották be a fegyverbiztonsági előírásokat a Rust című westernfilm forgatásán. Az egyezség feltételeit senki sem ismerheti a Rust producerein kívül, még a többi alperes sem. Bryan Biedscheid új-mexikói bíró hangsúlyozta, hogy döntését elsősorban a kiskorú gyermek érdeke vezette.

Alec Baldwin 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című western forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt. Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért. 

A rendőrségi nyomozás célkeresztjében is elsősorban David Halls rendezőasszisztens és a fegyverszakértők voltak. 

Matthew Hutchins tavaly kezdeményezett polgári peres eljárást a Rust producerei, köztük Baldwin, valamint más stábtagok ellen a biztonsági előírások betartásának hiánya miatt. Fia, Andros Hutchins, szintén panaszosként szerepel az ügyben. Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kellékes ellen egy másik eljárás is zajlik gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Mindketten ártatlannak vallották magukat. A bizonyítási meghallgatások májusban esedékesek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: David McNew / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.