Többen meghaltak egy mentőhelikopter-balesetben az Egyesült Államokban

Lezuhant egy mentőhelikopter az amerikai Alabama államban vasárnap, a személyzet két tagja meghalt, a harmadik megsérült – közölte a helyi hatóság.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 04. 03. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi légügyi hivatal (FAL) az AP hírügynökségnek írt e-mailjében arról számolt be, hogy az Eurocopter EC130-as a Shelby megyei Chelsea mellett zuhant le, fedélzetén háromfős személyzettel.

A mentőhelikoptert egy túrázóhoz hívták, akinek légzési nehézségei és mellkasi fájdalmai voltak – közölte a Shelby megyei seriff hivatalának munkatársa, Clay Hammac, hozzátéve, hogy a rendőrök leszállóhelyet létesítettek a helikopternek.

Az egyik rendőr a vészhelyzeti 911-et hívta, hogy jelentse a balesetet:

a helikopter kigyulladt, a személyzet három tagja közül egy a helyszínen életét vesztette, kettőt kórházba szállítottak, de egyikük életéért hiába küzdöttek. 

A személyzet harmadik tagjának állapotáról nem közöltek információt.

A túrázót egy másik kórházba vitték, az ő állapota sem ismert – tette hozzá Hammac.

A balesethez érkező mentőcsapatok órákat töltöttek a megégett roncsok körül, a rendőrök azt tervezik, egész éjjel biztosítják a helyszínt a nyomozáshoz.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.