Újabb amerikai politikus szeretne elnökjelölt lenni

Egy újabb politikus jelezte hivatalos indulási szándékát az amerikai republikánusok elnökjelölti pozíciójára a korábbi arkansasi kormányzó személyében.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 03. 6:46
null
Palm Beach, 2023. március 31. Donald Trump volt amerikai elnök Mar-a-Lago birtoka közelében támogatói a floridai Palm Beachben 2023. március 31-én. Az elõzõ nap Trump ellen hallgatási pénz fizetése miatt vádat emelt a manhattani vádesküdtszék. Volt vagy hivatalban lévõ elnököt korábban még sohasem helyeztek vád alá büntetõügyben. A következõ évi elnökválasztáson indulni kívánó Trump ártatlannak vallja magát, az eljárást politikai indítékúnak minõsítette. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 72 esztendős Asa Hutchinson az ABC televízión vasárnap sugárzott interjúban jelentette be szándékát, és azt mondta: meg van győződve arról, hogy az amerikai emberek olyan vezetőre várnak, aki Amerika jobbik oldalát hozza elő, és nem pusztán „az emberek legrosszabb ösztöneire apellál”. A korábban két cikluson keresztül is Arkansas állam kormányzójaként dolgozó republikánus politikus kijelentette, hogy szerinte a vádemelés után Donald Trumpnak ki kellene szállnia az elnökjelölti versenyből. 

Asa Hutchinson az első, aki a Donald Trump ellen kezdeményezett vádemelés óta bejelentette, hogy versenybe száll a Republikánus Párton belül az elnökjelöltségért. 

Rajta és Donald Trumpon kívül eddig hivatalosan Nikki Haley, korábbi ENSZ-nagykövet, volt dél-karolinai kormányzó, valamint Vivek Ramaswamy vállalkozó jelentette be indulását. 

A várakozások szerint Ron DeSantis floridai kormányzó a nyáron jelentheti be hivatalosan is szándékát, és a potenciális indulók között van Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke és Mike Pompeo volt külügyminiszter, aki szintén Donald Trump idején volt tagja az amerikai kormánynak.

Trump rövid távon mindenképp profitál a vádemelésből

A bűnügyi vádemelés óta több mint négymillió dollár adományt gyűjtött össze Donald Trump, a republikánusok legerősebb elnökjelöltje. Egy bűnügyi vádemelés egy hosszú elnökválasztási küzdelem kezdetén minden politikus számára maga a legrosszabb rémálom, de nem Donald Trumpnak, aki már most több mint négymillió dollár adományt gyűjtött össze azóta, hogy a New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg vizsgálata nyomán a vádesküdtszék csütörtökön megszavazta a vádemelést – írta meg a Fox News.

Borítókép: Donald Trump támogatói a volt amerikai elnök Mar-a-Lago birtoka közelében, a floridai Palm Beachben 2023. március 31-én (Forrás: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.