időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Baloldali támadás a legfontosabb keresztény értékek ellen

Magyar Nemzet
Forrás: The Washington Times
2023.05.20. 18:12
Baloldali támadás a legfontosabb keresztény értékek ellen

Gyakorlatilag az egész világot bejárta a május elején Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferenciának a híre, melyről még a mai napig cikkezik a nemzetközi sajtó. A napokban a The Washington Times amerikai konzervatív napilap hasábjain jelent meg egy véleménycikk az eseményről. A cikk szerzője kiemelte, a baloldal támadást indított a legfontosabb értékek ellen.

„Az európai politikai színtér ritka konzervatív, tradicionális hangjaként Magyarországot gyakran kritizálja és rágalmazza a baloldali sajtó. Kritizálja őket, mert nyíltan keresztények. Kritizálják őket, mert őrzik azt a hitet, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jön létre. Rengeteg éles bírálat éri Magyarországot, részben azok részéről, akik nem ott élnek” – írta véleménycikkében Tim Constantine, a The Washington Times amerikai konzervatív napilap weboldalán megjelent véleménycikkében. A szerző a május elején Budapesten megrendezett CPAC Hungary konferencia kapcsán a konzervatívok összetartására hívta fel a figyelmet.

„Magyarország megmutatta, hogy a progresszív mainstream meghódítható. Nézzük meg, mit okoztak a progresszívek: a nyugati kultúrát megrontották a neomarxista, woke-dogmák, a társadalmak széttöredezetté váltak az identitáspolitika miatt, a nyitott határok ellenőrizetlen illegális tömeges migrációhoz vezettek” – sorolta az Európát sújtó problémákat Tim Constantine, hozzátéve, hogy a háború egyszer véget és ezek a problémák továbbra is velünk maradnak. „A rájuk adott válaszok sokkal hosszabb távon fogják meghatározni a politikai valóságot” – szögezte le. A szerző szerint nem háborúra, hanem gyermekvállalásra van szükség. Véleménycikkében az uniós kérdésekre is kitért.

Mára Brüsszel olyanná vált, mintha a rabok átvették volna az elmegyógyintézet feletti irányítást

– szögezte le Tim Constantine.

Hozzátette: „őrültség továbbra is zaklatni egy országot – ahogy azt az uniós intézmények és sajnos néhány baloldali tagállam kormánya teszi Magyarországgal vagy Lengyelországgal –, és felháborodni, amikor ellenállásba ütköznek.

Őrültség szerződéseket szegni, szavukkal szembeni, hátat fordítani az aláírt megállapodásoknak, ahogy az eurokraták egyre rendszeresebben teszik, és elvárni Magyarországtól, hogy komolyan vegye az új ígéreteket.” Tim Constantine több brüsszeli elvárással sem ért egyet, beleértve a határellenőrzés megszüntetését.

Magyarország és a CPAC Istent, a hazát és a családot képviseli

– írta cikkében.

A szerző ugyanakkor abban is bízik, hogy 2024-ben, a következő amerikai elnökválasztáson győznek a republikánusok és véget vetnek a Joe Biden demokrata elnök okozta lejtmenetnek. „Reméljük, hogy az amerikaiak hamarosan rájönnek, hogy a progresszív baloldal elhagyta a józan eszét, és eltávolítják őket a hatalomból” – írta.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Hungary konferencián május elején (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.