Belázasodott Ferenc pápa, törölték a programját

Ferenc pápa belázasodott, és emiatt lemondták a péntek délelőttre tervezett audienciákat – közölte Matteo Bruni, a Vatikán szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 26. 15:44
FERENC pápa
Róma, 2022. április 16. Ferenc pápa a római Colosseum elõtt a hagyományos nagypénteki kálváriajárás, a Via Crucis (keresztút) alatt 2022. április 15-én. MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani Fotó: Riccardo Antimiani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További részleteket nem közöltek a katolikus egyházfő egészségi állapotáról. 

Más programjait egyelőre nem törölték.  

A 86 éves Ferenc pápa március végén öt napot töltött kórházban légúti gyulladás miatt, akkor antibiotikumos kezelést kapott, és gyorsan meggyógyult.

Amint arról a Magyar Nemzet korábban is beszámolt, a pápát a Vatikántól nem messze lévő klinikán 2021-ben vastagbélszűkület miatt is műtötték. Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején. A pápa decemberben elmondta, hogy már előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait. Azt ugyanakkor többször leszögezte, hogy egyelőre nem tervezi lemondását.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.