Elegük van az osztrákoknak, durván nekimentek Brüsszelnek a magyarellenesség miatt

Maga a gondolat, hogy Magyarországot megfosszák az Európai Tanács elnökségétől, csak a demokratikus politika elidegenítésének nevezhető, jelentette ki az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti delegációjának vezetője, aki különösen arcátlannak tartja Daniel Freund német zöldképviselő követelését. Ő még azt is szeretné, ha Orbán Viktort a magyar elnökség idejére kitiltanák az Európai Parlamentből.

2023. 05. 27. 8:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takarítsanak a saját házuk táján

– Különösen a szocialista és kereszténydemokrata frakcióknak inkább a soraikban zajló korrupciós botrányokkal kellene foglalkozniuk, ahelyett, hogy Magyarország elleni támadásokkal terelik el a figyelmet – így reagált a konzervatív Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arra, hogy az Európai Parlament mindenféle mondvacsinált okokra hivatkozva azt az állásfoglalást fogalmazta meg, hogy Magyarországtól el kellene vennie a jogot, hogy a betöltse az soros uniós elnökséget az év második felében. Erre egyébként semmilyen felhatalmazása nem lenne a testületnek, ez csupán egy vélemény, erre pedig a magyar Igazságügyi Minisztérium is felhívta a figyelmet.

 Harald Vilimsky, az FPÖ európai parlamenti delegációja úgy fogalmazott ennek kapcsán:

Magyarország fontos partner Európában, és az is marad. Maga a gondolat, hogy Magyarországot megfosszák az Európai Tanács elnökségétől, csak a demokratikus politika elidegenítésének nevezhető.

Vilimsky azért is bírálta az uniós parlamentet, mert a baloldali frakciók az Európai Néppárttal közösen folyamatosan megpróbálják ideológiai okokból sarokba szorítani Magyarországot és Orbán Viktor kormányfőt.

Jól tennék, ha rendet tennének a saját házuk táján, mielőtt felülről kioktatnának egy demokratikusan megválasztott kormányt és annak miniszterelnökét

– jelentette ki Vilimsky, aki szerint különösen arcátlannak tartja Daniel Freund német zöldképviselő követelését. Ő még azt is szeretné, ha Orbán Viktort a magyar elnökség idejére kitiltanák az Európai Parlamentből. Ahogy fogalmazott,

ezek a totalitárius kirohanások már a Zöldek szokásos repertoárjába tartoznak. Miért nem érkeztek ilyen következetes követelések a Zöldek részéről az Eva Kaili egykori parlamenti alelnök körüli korrupciós botrány kirobbanásakor?

– tette fel a kérdést az osztrák jobboldali politikus, majd megjegyezte, hogy a baloldali civil szervezetek naponta ki-be masíroznak az Európai Parlamentben, valamint a többi intézményben és de facto semmilyen ellenőrzésnek nem vetik alá magukat. Ráadásul a brüsszeli korrupciós botrány másik főkolomposa is ismét úgy sétálgat a parlamentben, mintha mi sem történt volna.

Vilimsky ezért felszólította Brüsszelt, hogy fejezze be az ideológiailag vezérelt huzavonát, mert „ha a magyaroktól valóban megtagadnák a tanácsi elnökséget, az elkerülhetetlenül a Kelet és Nyugat közötti szakadék további elmélyüléséhez vezetne”.

Az Osztrák Szabadságpárt egyébként úgy véli, hogy Orbán Viktor egyike azon kevés hangoknak az Európai Unióban, amelyek a realitást közvetítik.

– Minden ciklusban vannak az Európai Parlamentben hasznos idióták/provokátor ügynökök a Soros-univerzumból – reagált a Twitteren Kovács Zoltán. A kormány nemzetközi megjelenítésért felelős államtitkára felidézte: régebben Rui Tavares, Judith Sargentini próbálták hazánkat lejáratni, most pedig Gwendoline Delbos-Corfield és Daniel Freund munkálkodik Magyarország ellen. 

Lejárt, kiégett és nevetséges bohócok! – jellemezte a társaságot Kovács Zoltán.

Borítókép: Az Európai Parlament ülése Brüsszelben (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.