Élete végéig börtönben marad a gyilkos ápoló, akit idegesítettek a betegek, ezért megölte őket

Munkakezdés előtt nagyon sok alkoholt fogyasztott, amit a munkaidejében próbált kipihenni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 15. 13:35
Doctor,Holding,A,Syringe,With,A,Single,Bottle,Vial,Of, injekcoó, illusztráció, gyógyszer, ápoló, shutterstock
1882709662 Fotó: zedspider
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy idősápolót Németországban, aki két betegét megölte és további hattal is végezni próbált. A férfi nyugtatót adott pácienseinek, arra hivatkozva, hogy zavarják őt.

A bűncselekmények súlya miatt a müncheni bíróság hétfőn úgy döntött, hogy az ápoló szinte biztos nem lesz jogosult arra, hogy a feltételes szabadon bocsátás feltételeként előírt 15 év letöltését követően szabaduljon a börtönből. A bíróság továbbá a férfit egy életre eltiltotta attól, hogy ápolóként vállalhasson munkát.

A müncheni kórház rehabilitációs osztályán dolgozó fiatal férfi a bírósági tárgyaláson elismerte, hogy nyugtató injekciókat adott pácienseinek, hogy folyamatosan szedált állapotban legyenek. A férfi saját védelmében arra hivatkozott, hogy munkakezdés előtt nagyon sok alkoholt fogyasztott, amit munkaidejében próbált kipihenni. 

Ezért biztos akart lenni abban, hogy a betegek nem zavarják az alvásban.

„Óriási hibát követtem el” – mondta a vádlott a januári tárgyalás kezdetekor.

A vádirat szerint a kórház rehabilitációs osztályán dolgozó ápoló a betegeinek nyugtató, adrenalin és vérhígító injekciókat adott be, ennek következtében 2020-ban egy 80 és egy 89 éves betege meghalt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.