Elon Musk szerint Joe Biden nem normális

Az amerikai milliárdos egy interjúban osztotta meg a véleményét az amerikai elnökről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 12:59
MUSK, Elon
Grünheide, 2021. augusztus 13. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul Fotó: Patrick Pleul
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak azt szeretném, ha az elnökünk egy normális ember lenne − válaszolt Elon Musk arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy 2020-ban Joe Bidenre szavazott. Az amerikai milliárdos a CNBC amerikai hírcsatornának adott interjújában nyilatkozott így, ahol többek közt a 2020-as választásokról és Biden elnök eddigi teljesítményéről kérdezték. 

Fontos, mivel az elnök gyakorlatilag az ország vezérigazgatója. Éppen ezért nem mindegy, hogy jó végrehajtó-e vagy sem

− folytatta a gondolatmenetét Musk, kiemelve, hogy ebből a szempontból egyáltalán nem fontos, hogy egyezik-e világszemléletük az éppen aktuális elnökkel. − Rengeteg döntést kell meghozni napról napra, melyek nagy része független az erkölcsi meggyőződésektől. A nap végén csak egy jó vezetőt akarunk − húzta alá a milliárdos. 

Mindannyian egy normális embert szeretnénk, nem?

− ismételte meg Musk.

Az interjúban egyébként arra is kitért, hogy szerinte nem csalták el a 2020-as választásokat, noha valószínűleg voltak kisebb visszaélések.

 

Antiszemitizmussal vádolják Muskot 

Musk a Joe Bidenről alkotott véleményét éppen azután osztotta meg, hogy Twitteren keményen bírálta Soros Györgyöt

A civilizáció szövetét akarja szétzúzni. Soros gyűlöli az emberiséget

− írta válaszul egy kommentre Musk. 

Az eredeti bejegyzésében Musk Soros Györgyöt Magnetóhoz hasonlította. Magneto egy szereplő a Marvel Comics képregényeiben, aki a mutánsokat akarta vezetni, és velük uralkodni az emberiség felett. Magneto emellett a történet szerint holokauszt-túlélő is.

Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy Muskot a kijelentését követően rögtön antiszemitizmussal vádolták meg. A Rágalmazásellenes Liga, az amerikai székhelyű zsidó szervezet vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Soros Györgyöt a szélsőjobboldaliak gyakran a világ összes problémájának forrásaként állítják be, antiszemita szólamokat használva.”

A Twitter hemzseg az antiszemita összeesküvésektől és a gyűlöletbeszédtől. A vezetőség sajnos semmit sem tesz a problémák kezelésének érdekében

− írta Twitter-bejegyzésében David Saranga, az izraeli külügyminisztérium digitális részlegének vezetője. Szerinte Musk kijelentése − annak valós szándéka nélkül − az antiszemita érzelmeket táplálja. 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója (Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.