Drámai esőzés Madridban, komoly fennakadások a közlekedésben + videó

Folytatódnak az esőzések Spanyolországban, ezúttal a fővárosban okozott gondot a hirtelen lezúduló csapadék hétfő délután.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 7:54
Flood in Spain's Lugo
LUGO, ITALY – MAY 19: Some streets in Lugo, near Imola, were submerged after the flooding of the Senio and Santerno rivers on May 19, 2023. Andrea Carrubba / Anadolu Agency (Photo by Andrea Carrubba / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Andrea Carrubba/Anadolu Agency / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt olyan metróvonal, amelynek bizonyos szakaszain egyáltalán nem tudtak közlekedni a szerelvények, máshol egyes állomásokon nem tudtak megállni. Több elővárosi vonat komoly késéseket szenvedett, mert a vihar sérülést okozott a vasúti rendszerben. Több autópályát is le kellett zárni.

Az extrém időjárás a Barajas nemzetközi repülőteret is érintette, a vihar miatt több járatot más légikikötőkbe irányítottak át.

A viharok miatti figyelmeztetés keddre is érvényben marad.

Az elmúlt hét folyamán súlyos áradások törték meg a hónapok óta tartó szárazságot Spanyolországban. Egy anticiklon hatására a déli régiókban, köztük Andalúziában, Murciában és Valenciában is rendkívüli intézkedéseket vezettek be az elmúlt napokban. Utakat zártak le, több közintézményben megszüntették a munkát, valamint felfüggesztették a tanítást mind az egyetemeken, mind az általános és a középiskolai oktatásban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:  AFP/Anadolu Agency/Andrea Carrubba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.