Így hagyta el a Buckingham-palotát III. Károly + videó

Videón, ahogy III. Károly király és hitvese, Kamilla elindult a Buckingham-palotából díszes menet élén a Westminster-apátságba.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 05. 06. 12:02
null
BRITAIN-ROYALS-CORONATION Fotó: OLI SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felvonulás a Buckingham-palotától a Mallon át a Trafalgar Square-re, a Whitehallon át a Parliament Square-re, majd a Westminster-apátsághoz vezetett. 

A királyi házaspárt a Diamond Jubilee State Coach, vagyis a gyémántjubileumi állami hintó szállította a palotától mintegy két és fél kilométerre fekvő apátsághoz.

A hat ló vontatta, háromtonnás, 5,4 méter hosszú, légkondicionált, hidraulikus felfüggesztéssel ellátott hintót II. Erzsébet királynő 2012-ben megünnepelt hat évtizedes uralkodói jubileumának tiszteletére készítette nyolcévi munkával egy ausztrál mesterember, Jim Frecklington.

A Hír TV videóján láthatják, hogyan hagyta el a Buckingham-palotát III. Károly.

Borítókép: III. Károly király (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.