Kiderült, ki volt az álruhás férfi a koronázási ünnepségen

A találgatásoknak Andrew Lloyd Webber véget akart vetni, azért szólalt meg, hogy tisztázza a helyzetet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 05. 10. 11:54
null
Karl Jenkins poses with his Insignia of Knighthhood after being appointed a Knights Bachelor for services to composing and crossing musical genres at an investiture ceremony at Buckingham Palace on October 6, 2015. AFP PHOTO / POOL / JOHN STILLWELL (Photo by JOHN STILLWELL / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalt Andrew Lloyd Webber, miután Károly király koronázási ünnepségén egy bizonyos „álruhás” férfi mellett ült, akiről azóta is találgatják, hogy ki lehetett – írja a Mirror

Az Andrew Lloyd Webber mellett ülő titokzatos férfiról többen azt hitték, hogy valójában nem is egy férfi, hanem Meghan Markle volt álruhában. Az állítólagos „merész külsejű idegenről” szóló sztorik és találgatások szinte ellepték a internetet. Többen gondolták azt, hogy a furcsa külsejű férfi vicces bajusszal, menő szemüvegben és álruhában biztosan Harry herceg felesége lehetett. Mások arról tanakodtak, hogy vajon azért maszkírozta-e el magát a férfi, hogy egy adódó pillanatban ellophassa a koronaékszereket. 

A találgatásoknak Andrew véget akart vetni, ezért megszólalt, hogy tisztázza a helyzetet. 

Napi tweetjében azt írta: 

„Megerősíthetem, hogy valószínűleg nem MM volt, és nem voltak nála ékszerek, amennyire én láttam – ALW.”

A szóban forgó férfi valójában a 79 éves Sir Karl Jenkins zeneszerző, akinek a Tros y Garreg – Crossing the Stone című művét a koronázás alatt adták elő. A darab egy koncert része, amelyet a király rendelt meg több mint két évtizeddel ezelőtt, amikor még walesi herceg volt. 

Karl a BBC-nek elmondta, milyen nagy megtiszteltetés számára, hogy részt vehetett a sztárfellépő eseményen: „Ez nyilvánvalóan bemutatja a walesi kultúrát, és III. Károly király mindig is támogatta a walesi zenét. Nem tudom, hogy ő választotta-e, de örült, hogy megjelenik. Tudom, hogy tetszik neki, különben nem kért volna fel” – tette hozzá.
A zenés színházi legenda szerint Andrew-nak is nagy szerepe volt a koronázás során. Ő írta a szertartás himnuszát, amely elmondása szerint egyfajta gyógyszer volt a fia halálának feldolgozásához.

Andrew dalát, a Make a Joyful Noise-t először a király szombati trónra lépésekor játszották el nyilvánosan, melyre több mint 2200-an voltak kíváncsiak a Westminster Apátságban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/John Stilwell)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.