Ismét migránsokat buszoztatott az alelnök otthonához a texasi kormányzó

Egy újabb busznyi migránst szállíttatott Kamala Harris amerikai alelnök washingtoni otthonához Greg Abbott texasi kormányzó. A republikánus kormányzó a határon uralkodó áldatlan állapotokra és a Biden-adminisztráció elhibázott migrációs politikájára igyekszik felhívni a figyelmet – ismét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 9:42
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala; McCARTHY, Kevin
Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelõ beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. Mögötte Kamala Harris amerikai alelnök (b) és Kevin McCarthy, a képviselõház republikánus elnöke. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abbott kormányzó már nem először próbálkozik a figyelemfelhívás e módjával. Tavaly karácsonykor hárombusznyi migránst küldött Harris alelnök ajtaja elé, múlt hét csütörtökön, az úgynevezett 42-es rendelkezés (Title 42) lejáratának napján pedig újabb kétbusznyit.

A kormányzó korábban levélben is tiltakozott a bevándorlási helyzet kezelése miatt. Mint írta, „Texas egyoldalú terheket visel, amelyeket az önök nyitott határpolitikája okozott”.

Csütörtökön Abbott kormányzó a Fox News amerikai televíziós hálózatnak nyilatkozva ígéretet tett arra, hogy továbbra is migránsokkal teli buszokat küld a liberális északi településekre, köztük New Yorkba és Chicagóba.

„Még több is fog jönni” – mondta Abbott az állama által küldött buszokról. „Még több fog menni New Yorkba, Philadelphiába, Chicagóba és más helyekre.”

A kormányzó a „Lone Star” akció legfrissebb statisztikáit is közölte, amelyek szerint 373 000 elfogást és 28 000 bűnügyi letartóztatást foganatosított Texas, valamint 402 millió adag halálos fentanilt foglaltak le és több mint 17 600 migránst szállítottak el, miközben a Biden-adminisztráció a 42-es rendelkezés kifutásával lehetetlen helyzetbe hozta a déli határállamot.

Joe Biden elnök szerint ugyanakkor minden rendben van. Amikor vasárnap arról kérdezték, milyen a helyzet a határon a 42-es rendelkezés lejárta után, az elnök így válaszolt:

Sokkal jobb, mint bárki gondolta volna.

Egyelőre nem is tervez látogatást a térségbe, tette hozzá. 

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.