Ismét ukrán drónokkal támadták az orosz fekete-tengeri flotta bázisát

A Krím félszigeten található Szevasztopolt tavaly óta rendszeresen célba veszik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 20:51
null
Szevasztopol, 2023. április 29. A Mihail Razvozsajev szevasztopoli kormányzó Telegram-fiókján közzétett videófelvételrõl készült képen tûzoltók dolgoznak, miután kigyulladt egy üzemanyagtartály Szevasztopolban az Oroszország által annektált Krím félsziget déli részén fekvõ kikötõvárosban 2023. április 29-én. A nagy mennyiségû üzemanyagot tartalmazó tartály vélhetõen dróntámadás következtében gyulladt ki. A kormányzó közlése szerint a lángok ezer négyzetméteres területen terjedtek el, a tûzben senki nem sérült meg. MTI/EPA/Szevasztopol kormányzójának Telegram-fiókja Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légvédelmi rendszereink lelőttek két drónt a Krím félsziget közelében – közölte Mihail Razvozsajev, Szevasztopol városának kormányzója a Telegram üzenetküldő csatornán hétfőn.

Beszámolója szerint az egyik drónt a Szevasztopoli-öböl, a másikat a Krím félsziget területe felett semmisítették meg. 

A kormányzó hozzátette, hogy a város most csendes, de készenlétben van. A szakemberek továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet.

A Krím vezetője, Szergej Akszjonov megerősítette a drónok lelövéséről szóló hírt.

Ukrán drónok tavaly július óta rendszeresen megpróbálják megtámadni Szevasztopolt, ahol a fekete-tengeri flotta fő bázisa van, valamint más, a Krím félszigeten található objektumokat. 

A támadások legfőbb célpontjai a flotta főhadiszállása, energetikai létesítmények és katonai repülőterek. A légvédelmi rendszerek azonban kivédik a legtöbb drónt.

Szombatra virradóan a kikötővárosban egy olajraktárat ért tűz, aminek következtében négy olajtartály gyulladt ki. A tüzet még akkor megfékezték.

 

Borítókép: Razvozsajev szevasztopoli kormányzó Telegram-fiókján közzétett videófelvételről készült képen tűzoltók dolgoznak, miután kigyulladt egy üzemanyagtartály Szevasztopolban az Oroszország által annektált Krím félsziget déli részén fekvő kikötővárosban 2023. április 29-én (Fotó: MTI/EPA/Szevasztopol kormányzójának Telegram-fiókja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.