Lavrov: Moszkva határozott választ ad a dróntámadásra

Ellenséges akciónak minősítette pénteken az orosz külügyminiszter az incidenst.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 05. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Világos, hogy a kijevi terroristák nem hajthatták ezt végre a gazdáik tudta nélkül – fogalmazott újságíróknak Szergej Lavrov, aki a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján vesz részt az indiai Goában. 

Tisztában vagyunk ukrán és nyugati barátaink hazudozási szokásaival

– tette hozzá. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő előző nap azt közölte, Moszkva szerint Washington áll a szerdai dróntámadás mögött, amelynek célja Vlagyimir Putyin elnök megölése volt. A Fehér Ház az állítást hazugságnak minősítette, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig azt közölte, Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

– Az ukrajnai konfliktus megoldása nem korlátozódik a demarkációs vonalakra; az okok globálisak – szögezte le pénteken Lavrov, és azt vetette a nyugati országok szemére, hogy teljes hegemóniára törekszenek a térségben. Lavrov továbbá felszólalt Afganisztán ügyében is, csatlakozva indiai és pakisztáni kollégái felszólításához, melyben a nők jogainak tiszteletben tartására hívták fel a kabuli tálib vezetést. Az orosz tárcavezető továbbá leszögezte: az afganisztáni emberi jogi helyzet mellett figyelemmel kísérik a kábítószer-csempészet elleni küzdelmet is.

Borítókép: Az indiai külügyminisztérium által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminiszteri találkozóján az indiai Goában, 2023. május 5-én (Fotó: MTI/EPA/Indiai külügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.