időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Litvániában is a magyar családpolitika a minta

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ
2023.05.22. 14:31 2023.05.22. 14:43
Litvániában is a magyar családpolitika a minta

Standing for the Natural Rights – Let’s Save Europe Together, vagyis a „Kiállás a természetes jogokért – Mentsük meg együtt Európát!” konferencián vett részt az Alapjogokért Központ munkatársa Vilniusban. A Litván Családokért Mozgalom követendő mintaként tekint a családbarát Magyarországra.

A szervező, a Litván Családokért Mozgalom példaként tekint a családbarát Magyarországra – derül ki az Alapjogokért Központ lapunknak megküldött közleményéből. 

A Litván Családokért Mozgalom meghívására az Alapjogokért Központ képviseletében Lakó Anna nemzetközi koordinátor az elmúlt tíz év családpolitika terén elért sikereiről, gyermekvédelemről és Magyarország LMBTQ- és woke-propaganda elleni küzdelmeiről tartott átfogó előadást, amelyet a konferencia nemzetközi résztvevői fokozott érdeklődéssel kísértek. 

A konzervatív mozgalom elnöke, Raimondas Grinevicius köszönetet mondott azért, hogy Magyarország jó példával jár elől, és ezzel reményt nyújt Európa országainak a demográfiai kihívások elleni küzdelemben.

Amikor Magyarország a gyermekvédelmi törvénycsomag kapcsán összehangolt nemzetközi támadás célpontjává vált 2021-ben, a Litván Családokért Mozgalom támogató nyílt levelet címzett a magyar Országgyűlésnek, aláírásgyűjtést szerveztek és közel nyolcezer litván állampolgár támogató aláírását küldték el Magyarországra, mintegy jelezve, hogy a gyermekek védelmében hazánk egyáltalán nincsen egyedül.

Az eseményen részt vettek az Alapjogokért Központ visegrádi partnerei, a lengyel Ordo Iuris, a cseh Családokért Szövetség és a szlovák Ladislav Hanus Intézet is. Gudrun Kugler, az Osztrák Néppárt parlamenti képviselője videóüzenetet küldött, felszólalt Rev. Paul Sullins PhD, a Catholic University of America docense, és Diane Horsley a Scottish Family Party képviseletében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.