időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Nem várható gyors áttörés Madeleine McCann ügyében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.25. 17:24 2023.05.25. 17:29
Nem várható gyors áttörés Madeleine McCann ügyében

Egy német ügyész csütörtökön úgy vélekedett, hogy nem várható azonnali áttörés a Madeleine McCann brit kislány után 16 éve folyó kutatás ügyében, miután brit és portugál rendőrök kutatást kezdek az egyik portugáliai víztározóban.

A német vádhatóság, amely 2020-ban bejelentette, hogy véleménye szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítottak meg, akit legutóbb Christian Brückner néven azonosítottak, segítséget nyújt a portugál rendőröknek a kutatásban.

„Természetesen van bizonyos várakozás, de nem magas” –mondta Christian Wolters német ügyész a Reuters brit hírügynökségnek. Közölte azt is, hogy továbbra is a holttest után kutatnak, de más nyomok után is. Megjegyezte továbbá, hogy bármilyen ruhadarab megtalálása is segítheti a nyomozást.

„A kutatást kedden kezdték, nincsen rögzített ütemterv és pénteken folytatják” – fűzte hozzá Christian Wolters.

A kislány a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyermek – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az anya és az apa bizonyos időközönként felváltva benéztek a szobába, hogy minden rendben van-e, ám amikor Madeleine édesanyja, Kate McCann este tíz óra felé ellenőrizte a gyerekeket, a kislány már nem volt az ágyában. 

A gyanúsított jelenleg hétévi börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt

 ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene. Christian Brückner tagadta, hogy köze lenne Maddie eltűnéséhez. Holttestet mindeddig nem találtak.

Borítókép: Portugál tűzoltók kutatnak nyomok után (Fotó: AFP/Filipe Amorim)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.