Nem várható gyors áttörés Madeleine McCann ügyében

Egy német ügyész csütörtökön úgy vélekedett, hogy nem várható azonnali áttörés a Madeleine McCann brit kislány után 16 éve folyó kutatás ügyében, miután brit és portugál rendőrök kutatást kezdek az egyik portugáliai víztározóban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 17:24
null
Portuguese firefighters work in the Arade dam area, in Silves on May 25, 2023, on the third day of new search operations amid the investigation into the disappearance of Madeleine (or Maddie) McCann. Portuguese Judicial Police focus on an area cordoned off around the Arade reservoir, nearly 50 kilometres (30 miles) from where the then three-year-old Maddie went missing in the Algarve tourist resort of Praia da Luz in May 2007. Portuguese media said today's search of the banks of the Arade dam could be the last in the three-day operation, which has involved around 50 police officers and Portuguese firefighters. (Photo by FILIPE AMORIM / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német vádhatóság, amely 2020-ban bejelentette, hogy véleménye szerint a brit kislány valószínűleg már nem él, és feltételezett meggyilkolásával egy német állampolgárt gyanúsítottak meg, akit legutóbb Christian Brückner néven azonosítottak, segítséget nyújt a portugál rendőröknek a kutatásban.

„Természetesen van bizonyos várakozás, de nem magas” –mondta Christian Wolters német ügyész a Reuters brit hírügynökségnek. Közölte azt is, hogy továbbra is a holttest után kutatnak, de más nyomok után is. Megjegyezte továbbá, hogy bármilyen ruhadarab megtalálása is segítheti a nyomozást.

„A kutatást kedden kezdték, nincsen rögzített ütemterv és pénteken folytatják” – fűzte hozzá Christian Wolters.

A kislány a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyermek – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az anya és az apa bizonyos időközönként felváltva benéztek a szobába, hogy minden rendben van-e, ám amikor Madeleine édesanyja, Kate McCann este tíz óra felé ellenőrizte a gyerekeket, a kislány már nem volt az ágyában. 

A gyanúsított jelenleg hétévi börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt

 ugyanabban a portugáliai térségben, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, de Madeleine ügyében eddig nem emeltek vádat ellene. Christian Brückner tagadta, hogy köze lenne Maddie eltűnéséhez. Holttestet mindeddig nem találtak.

Borítókép: Portugál tűzoltók kutatnak nyomok után (Fotó: AFP/Filipe Amorim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.