Nincs megállás, újabb gyilkosság Szerbiában + videó

A múlt heti mészárlásokat követően még mindig nem nyugodtak meg a kedélyek a balkáni országban. Ezúttal egy újvidéki szépségszalonba rontott be egy férfi, aki négyszer meglőtt egy fiatal nőt, majd magával is végzett.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 6:38
Police block a road in the village of Dubona near the town of Mladenovac, about 60 kilometres (37 miles) south of Serbia's capital Belgrade, on May 05, 2023, after at least eight people were killed and 13 injured in a drive-by shooting. - Near Mladenovac on May 4, 2023, an attacker armed with an automatic weapon opened fire from a moving vehicle before fleeing, state-run RTS television reported. Police were searching for the attacker. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves V. R. szerdán délután ment be az újvidéki szoláriumba, majd hidegvérrel gyilkolni kezdett. Megölte a 26 éves volt barátnőjét, majd a saját életét is kiontotta. Helyi sajtóértesülések szerint az áldozaton kívül a szépségszalonban volt még egy nő, valószínűleg a hely alkalmazottja, aki az eseményeket követően sikoltozva az utcára futott, majd kihívta a rendőrséget.

Úgy tudni, hogy a férfi először még az üzleten kívül kezdett lőni, a kirakatba eresztett golyót, csak utána ment be.

Amikor az egyenruhások és a mentősök a helyszínre értek, a nő már halott volt, a támadó még élt, de nem sokkal később ő is belehalt a sérüléseibe.

A 192.rs szerb hírportál értesülései szerint a 34 éves V. R. ellen a hatóságok már korábban – még áprilisban – távoltartási végzést hoztak, így nem is közelíthette volna meg volt barátnőjét. 

A gyilkos az információk szerint vadász volt, s már korábban elkobozták tőle a fegyvereit, ennek ellenére egy fegyverboltban dolgozott.

A 021.rs újvidéki hírportál közlése alapján a férfi közösségi oldalán több olyan fotót is lehet látni, ahol fegyvereket tart a kezében, van olyan is, amelyen Kalasnyikov van nála, az arcán pedig maszkot visel.

Nem sokkal az eseményeket megelőzően az Instagramon egy bejegyzést tett közzé, amelyben arról írt, hogy a határok csak azért vannak, hogy átlépjük őket.

Szerbiában az elmúlt napokban az erőszak lett az úr. Múlt szerdán történt az az iskolai ámokfutás, amelyben nyolc gyermek és az oktatási intézményt védő biztonsági őr vesztette életét, ez után másfél nappal pedig Mladenovac környékén kezdett mészárlásba egy 21 éves fiatalember.

Ő kilenc emberrel végzett könyörtelenül. A szerb kormány komoly válaszokat ígért ezekre a tettekre, s jelentős szigorításokat vezet be a fegyvertartásra vonatkozóan, illetve megerősítette az iskolák védelmét. Több rendőrt is alkalmaznak. 

Borítókép: Rendőrök lezárnak egy utat Dubona faluban, Mladenovac város közelében, Szerbia fővárosától, Belgrádtól mintegy 60 kilométerre délre 2023. május 5-én, miután legalább nyolc ember meghalt és 13 megsebesült egy autós lövöldözésben (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.