Ron DeSantis: Bidennek és nekem van esélyem az elnöki székre

A floridai kormányzó szerint három hiteles politikus van, aki megméretheti magát 2024-ben.

Gábor Márton
2023. 05. 19. 9:20
Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó. (Fotó: Reuters / Twitter)
Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó. (Fotó: Reuters / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó azt állította, hogy ő az egyike annak a három hiteles politikusnak, akiknek van esélyük a 2024-es elnökválasztáson.

Jelenleg három olyan ember van, aki hiteles ebben az egészben. Biden, Trump és én

– mondta DeSantis a támogatóival folytatott telefonbeszélgetésben, helyi idő szerint csütörtökön. 

– Úgy gondolom, hogy ebből a háromból kettőnek van igazán esélye arra, hogy elnökké válasszák az ingadozó államokban mért adatok alapján: Joe Biden elnöknek és nekem. Ez nem túl jó a korábbi elnöknek, és valószínűleg leküzdhetetlen, mert az emberek nem fogják megváltoztatni a róla alkotott véleményüket – magyarázta.

– Ron DeSantisnak nagyon rossz hete van, két vereséget is elszenvedett a napokban, most pedig a Disney-vel gyűlt meg ismét a baja. Minden, amit mond, pontosan az, amit a tanácsadók mondanak a jelölteknek, hogy manipulálják és átverjék őket – mondta Stephen Cheung, Trump szóvivője, utalva DeSantis folyamatos harcára a Disneyvel és az általa támogatott jelöltek keddi, helyi választásokon elszenvedett vereségeire.

A kormányzó várhatóan a jövő héten száll be a Fehér Házért folyó 2024-es versenybe, ez idáig még nem jelentette be hivatalosan is az indulását.

Ha DeSantis ezt valóban megteszi, egy egyre zsúfoltabb republikánus mezőnyhöz csatlakozik. A jelöltek listáján Donald Trump korábbi elnök, Vivek Ramaswamy üzletember, Asa Hutchinson volt arkansasi kormányzó, Larry Elder konzervatív rádiós műsorvezető és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet is szerepel.

 

Borítókép: Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó (Forrás: Twitter/Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.