Szánthó Miklós az USA legfontosabb republikánus szervezete tanácsadó testületének lett a tagja

„Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben.”

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGO.HU2023. 05. 18. 18:04
SZÁNTHÓ Miklós szerint a jobboldal fölénybe került
Budapest, 2023. május 4. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben” – közölte büszkén a New York Young Republican Club (NYYRC) annak kapcsán, hogy a komoly befolyással rendelkező republikánus klub tanácsadói testületének Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a tagja lett.

Gavin Wax, a szervezet elnöke csütörtökön közölte:

a magyar jobboldali intézet vezetője, Szánthó Miklós is csatlakozik a szervezet tanácsadói testületéhez.

A döntés kapcsán hangsúlyozták, hogy a tanácsadók között kiemelkedő konzervatív gondolkodók vannak, akik kijelölik a New York-i, fiatal republikánusokat tömörítő szervezet prioritásait.

„A NYYRC igazgatótanácsa biztosra veszi, hogy Szánthó Miklós csatlakozása nagyban elősegíti a Klub célkitűzéseinek megvalósítását” – fogalmaztak.

Kiemelték: „Az Alapjogokért Központ főigazgatójaként Szánthó Miklós a nyugati társadalmat veszélyeztető, globalista vízióval szembeni fellépés kiemelkedő alakja.”

Hozzátették: „Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben. A közelmúltban a Központ adott otthont a második CPAC Hungary konferenciának Budapesten, amelyen az „Együtt erő vagyunk!” jeligére több ezer jobboldali gyűlt össze”.

Gavin Wax, a New York Republican Club elnöke ezt követően az Alapjogokért Központ főigazgatójának nemzetközi konzervatív építkezésben betöltött szerepét méltatta:

Miklós páratlanul magas szinten dolgozik az amerikai és az európai konzervatívok közötti kapcsolatok ápolásán. Egyaránt nagyra értékeljük őt azért, mert mind a Központot érintő döntéshozatalban, mind az intézet által végzett kutatások során tudományos, tényeken alapuló szemléletben hisz, vezetésével pedig a munkatársait és szövetségeseit arra ösztönzi, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek. Miklós elszántsága a baloldali zsarnoksággal és az álhírek hazugságaival szembeni harcban rendkívül inspiráló. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy a Tanácsadó Testületünkben végzett munkája eredményeként a Klub profitálhat majd a meglátásaiból.

Szánthó Miklós köszönetet mondott és megtiszteltetésnek veszi, hogy az európai kontinensen ő az első, akit felkértek, hogy csatlakozzon a testülethez, és hangsúlyozta meggyőződését, miszerint mindez azt tükrözi, hogy az amerikai és a magyar konzervatívok vállvetve harcolnak a globális baloldal egyre barbárabb erői elleni civilizációs küzdelemben. Megjegyezte, hogy igen különleges bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk közös értékeinkért: Istenért, hazáért és a családért.

Szánthó ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ellenfeleink a felismerhetetlenségig kiforgatták világunkat. Ez különösen jól érzékelhető az ukrajnai háború kapcsán:

miközben a liberálisok még több erőszakra buzdítanak, nekünk, konzervatívoknak az a feladatunk, hogy a józan ész nevében követeljük: „Make Kids not War” – még akkor is, ha ezt a gondolatot egykor még a San Franciscó-i hippik is osztották.

Gavin Wax és Szánthó Miklós (FORRÁS: ORIGO)

Szánthó Miklós felvételét a Tanácsadó Testületbe a NYYRC és a Központ által 2023. február 22-én aláírt stratégiai együttműködés előzte meg. A nyilatkozatot Szánthó Miklós és Gavin Wax Budapesten kézjegyezte.

Az eredeti cikk Magyar taggal bővül az USA legfontosabb republikánus szervezetének tanácsadó testülete címen az Origo oldalán érhető el.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszél a CPAC Hungary kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.