Tragikusan közel ment a hatéves kisgyermek az oroszlán ketrecéhez

Oroszlán ölt meg egy gyereket a Gázai övezet egyik állatkertjében hétfőn – közölte a palesztin terület rendőrsége.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 01. 21:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A hatéves kisgyerek túl közel merészkedett a vadállat ketrecéhez az övezet déli részén lévő Hán Júnisz közelében található Asdaá nevű szabadidőparkban.

A rendőrség a történtek kivizsgálásának idejére lezárta a létesítményt. 

Ez az első ilyen jellegű eset a Gázai övezetben. 

Mindemellett nemzetközi állatvédő szervezetek ismételten kifogásolták, hogy vadállatokat katasztrofális körülmények között tartanak a palesztin térség magánállatkertjeiben. A Négy Mancs állatvédő szervezet nemrég a világ legrosszabb állatkertjének nevezte az egyik ilyen, Hán Júniszban működő létesítményt. 

Több tucat állat pusztult el ott, mert nem kaptak elegendő élelmet. 2019-ben a szervezet 47 vadállatot, köztük öt oroszlánt mentett ki a Gázai övezetből. 

Az övezetet irányító radikális iszlamista Hamász és Izrael konfliktusa erősen rányomja bélyegét a helyi lakosság életkörülményeire. Izrael 2007-től még szigorított is a part menti térség blokádján, amelyet a szomszédos Egyiptom is segít fenntartani.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.