Túlélte a a repülőgép-katasztrófát és a dzsungelt is négy gyermek, két hét után találtak rájuk

A fedélzeten utazó összes felnőtt meghalt.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2023. 05. 18. 11:26
The Amazon Rainforest's Rich Biodiversity in Peril as Deforestation Ravages the Land
AMAZONAS, COLOMBIA - APRIL 04: Dolphin is seen at the Amazon River in Amazonas, Colombia, on April 04, 2023. Deforestation is taking a significant toll on the bird population in the Amazon rainforest, severely affecting its biodiversity. Juancho Torres / Anadolu Agency (Photo by Juancho Torres / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlélte a légi katasztrófát négy gyermek, utána pedig 15 napot töltöttek az Amazonas dzsungelében, és azt is túlélték – adta hírül a Reuters Gustavo Petro, Kolumbia elnökének bejelentése nyomán. „Öröm az országnak” – fűzte hozzá az elnök. A gyerekeket a katonaság tagjai, a tűzoltók és a polgári légiközlekedési hatóság tisztviselői mentették meg a kolumbiai Caqueta tartomány sűrű dzsungelében.

A repülőgép – egy Cessna 206 – összesen hét embert szállított az Araracuara és San Jose del Guaviare városok közötti útvonalon, amikor május 1-jén a hajnali órákban hajtóműhiba miatt vészt jelzett a repülő. A fedélzeten utazó három felnőtt, köztük a pilóta meghalt, holttestüket a gép roncsaiban találták meg. 

A 13, 9 és 4 éves gyermekek és a 11 hónapos csecsemő túlélte az ütközést.

A mentési munkákat koordináló polgári légiközlekedési hatóság előzetes információi szerint a gyerekek kiszabadították magukat a gépből, és elindultak segítséget keresni. A mentők kutatókutyái korábban eldobott gyümölcsöt találtak, amelyet feltehetően gyermekek ettek meg, sőt, készítettek egy „rögtönzött menedékhelyeket” is, különböző növényekből és botokból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.