Az oroszok fokozzák a harckocsik és a nagy teljesítményű katonai lángszóró rendszerek gyártását + videó

Az összes páncélozott járművet korszerűsítették.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 13:52
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy Omszk környéki harckocsigyárban (Fotó: orosz Védelmi Minisztérium)
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy Omszk környéki harckocsigyárban (Fotó: orosz Védelmi Minisztérium) Fotó: Bidló Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy Omszk környéki harckocsigyárban ellenőrizte az állami védelmi megrendelés teljesítését szombaton, és arra szólította fel, hogy növeljék a harckocsik és a nagy teljesítményű katonai lángszóró rendszerek gyártását.

„A védelmi miniszter utasította a vállalat vezetőségét az állami védelmi megrendelés ütemtervének szigorú betartására, és megbízta a harckocsik és lángszóró rendszerek gyártási kapacitásának további bővítésével, hogy kielégítsék a különleges katonai műveleti feladatokat végrehajtó orosz csapatok igényeit” – áll a minisztérium közleményében.

A miniszter különösen az üzemben működő automata lánctalpas összeszerelősor iránt érdeklődött, írja a RIA Novosztyi hírügynökség. 

Az üzem vezetője arról számolt be, hogy 

a termelési kapacitások optimalizálásának köszönhetően az elmúlt hónapokban a teljes termékpaletta kibocsátása megsokszorozódott.

Alekszandr Sesztakov vezérőrnagy, a Védelmi Minisztérium páncélozott jármű osztályának vezetője szerint az összes páncélozott járművet korszerűsítették, hogy figyelembe vegyék a harcjárművek személyzetének biztonságára vonatkozó követelményeket.

Szergej Sojgunak bemutatták azt a részleget is, ahol a haditechnikai eszközöket javítják és előkészítik a különleges műveleti övezetbe történő szállításra. 

Nyikolaj Parshin altábornagy, a Rakéta- és Tüzérségi Főigazgatóság vezetője arról számolt be, hogy erről a bázisról már több mint négyezer tüzérségi löveget szállítottak ki, és a közeljövőben további több mint 700-at készítenek elő.

 

Biztonsági zóna Ukrajna területén

Vlagyimir Putyin az elmúlt napokban többször beszélt az ukrán veszteségekről. Az orosz elnök katonai elemzők és tudósítók társaságában tartott megbeszélésén elmondta, Ukrajna több mint 160 harckocsit, a nyugati harcjárművek 25–30 százalékát elvesztette az ellentámadás kezdete óta, ezzel szemben Oroszország mindössze 54 tankot vesztett. 

Ugyanakkor Putyin hozzátette, komolyan kell venni az orosz területen egyre aktívabb szabotázsakciókat, és keményen fel kell lépni ellenük. Mint mondta, az Ukrajna területéről érkező támadások miatt fokozni kell az ellenséges támadórendszer elleni harc hatékonyságát, ami nem jelenti azt, hogy kizárható majd minden belövés veszélye. 

Ha ez így folytatódik, akkor valószínűleg meg kell fontolnunk, és ezt nagyon óvatosan mondom, hogy Ukrajna területén egyfajta egészségügyi kordont hozzunk létre olyan távolságban, ahonnan lehetetlen lesz elérni a területünket

− mondta az orosz elnök.

Az ukrajnai „biztonsági övezet” vagy „egészségügyi kordon” kiterjedése az ukrán fegyverek hatótávolságától függ majd, amelytől az orosz területet védeni kell – ezt már szombaton nyilatkozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökségnek arra a kérdésére, hogy körvonalazódtak-e már egy ilyen övezet lehetséges határai.

„Ez attól függ, hogy Ukrajna milyen típusú fegyverekkel rendelkezik. Minél jobbak az ukrajnai fegyverek harci jellemzői, annál nagyobbnak kell lennie ennek a távolságnak” – fogalmazott. 

A fő cél világos: biztosítani, hogy ezekkel a fegyverekkel ne érjék el az orosz állampolgárokat

emelte ki Peszkov.

Arra a kérdésre, hogy van-e határidő egy ilyen egészségügyi övezet létrehozására, a szóvivő azt mondta, hogy ez a folyamat valójában „körülbelül másfél éve” zajlik. 

Borítókép: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy Omszk környéki harckocsigyárban (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.