Washingtonban bemutatták Mindszenty József emlékiratainak új kiadását a kommunizmus áldozatainak emlékhelyén

A könyvbemutatót Washington belvárosában, a Kommunizmus Áldozatainak Emlékalapítványa konferenciatermében tartották, amely az alkalomra teljesen megtelt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 17. 8:51
Mindszenty József bíboros, hercegprímás.
Fotó: Fortepan/045
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bemutatón Daniel J. Mahoney egyetemi tanár, író, politikai elemző, a kötet szerkesztője vázolta Mindszenty József munkásságát, foglalta össze az egyházi személyiség hitvallását. Az Egyesült Államokban most újra kiadott emlékiratokhoz Daniel J. Mahoney fűzött magyarázatot.

Ahogy fogalmazott, Mindszenty legalább annyira volt magyar hazafi, mint az egyház és vallás embere, aki nem volt hajlandó kompromisszumra a kommunista elnyomó hatalommal. Daniel J. Mahoney beszélt a kommunista diktatúra idején hét évre bebörtönzött bíboros totalitárius diktatúrákkal szembeni általános kiállásáról, utalva arra, hogy Mindszenty a nácizmust is elutasította, mint ami a „tízparancsolat ellen cselekszik”, és felidézte, hogy a nemzetiszocialisták is letartóztatták az 1944-es nyilas-hatalomátvételt követően.

A könyvbemutatót Washington belvárosában, a Kommunizmus Áldozatainak Emlékalapítványa (Victims of Communism Memorial Foundation) konferenciatermében tartották, amely az alkalomra teljesen megtelt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fortepan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.