Északi Áramlat-ügy: Szijjártó nehezményezi, hogy az érintettek passzívan állnak a történtekhez

Az EXXpress TV szerint Németország, Dánia és Svédország jelenleg közösen vizsgálja az Északi Áramlat felrobbantását, és a vizsgálat már az utolsó fázisánál tart.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 06. 28. 8:11
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a kínai CGTM televíziónak adott interjúban tette fel a kérdést: 

„Hogyan lehetséges, hogy Európa területén felrobbantanak egy energiaellátást szolgáló kritikus infrastruktúrát, és ahhoz senkinek sincs egy szava, senki sem ítéli el, és senki sem akarja kivizsgálni az ügyet?”

Az interjúról hírt adó német EXXpress TV kiemelte, hogy a miniszter szerint Magyarország megtette a magáét az energiabiztonságért, amikor az oroszokkal, törökökkel, bolgárokkal és szerbekkel karöltve megépítette a Török Áramlat gázvezetéket, pedig néhány éve, amikor a munkák zajlottak, a szövetségeseink és a baráti országok is szankciókkal fenyegetőztek, lévén a vezeték elkerülte Ukrajnát – olvasható a Világgazdaság cikkében.

A magyar kormány számára azonban az ország energiabiztonsága az első.

A külügyminiszter korábban Szentpéterváron arról is nyilatkozott, hogy hamarosan befejeződnek a Török Áramlat karbantartási munkái, és újrakezdődhet rajta a földgázszállítás.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.