Felborult egy turistahajó az Egyesült Államokban, egy utas életét vesztette a barlangrendszerben

A vízbe esett utasok közül néhányan biztonságos helyre menekültek, másokat a tűzoltók felfújható csónakokon mentettek ki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 13. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy utas meghalt, amikor egy barlangtúrán felborult egy turistákat szállító hajó a New York állambeli Lockportban – közölte a helyi hatóság.

A baleset hétfőn történt, amikor a hajó a történelmi, föld alatti barlangrendszerben felborult. A rendszert azért alakították ki a 19. században, hogy az Erie-csatornából vizet szállítson Lockport városa alatt. Egy ember meghalt, mert a felborult hajó alá szorult.

A Lockport Cave Tours turisztikai cég által üzemeltetett lapos fenekű hajón utazó mind a 29 ember a nagyjából másfél-két méter mély vízbe esett a nem egészen száz méter hosszú úton.
A vízbe esett utasok közül néhányan biztonságos helyre menekültek, másokat a tűzoltók felfújható csónakokon mentettek ki – közölte Luca Quagliano, a városi tűzoltóság vezetője.
Tizenegy embert kellett kórházba szállítani – tette hozzá. Az elhunyt nevét nem közölték.

Michelle Roman, a város polgármestere elmondta, hogy a Niagara-vízeséstől mintegy harminc kilométerre lévő látványosság a hetvenes évek óta üzemel, baleset eddig nem fordult elő. A barlangot a nyomozás idejére zárva tartják.

A csatornarendszer a Szellemek nyomában című amerikai valóságshow egyik epizódjának is színhelye volt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.