Így néz ki a neuschwansteini gyilkos, egyre több részlet derül ki a szörnyűségről + videó

Az életben maradt 22 esztendős másik áldozat eszméleténél volt, amikor a mentőhelikopter elszállította, jelenleg is kórházban ápolják.

Munkatársunktól
Forrás: Merkur.de2023. 06. 16. 14:21
null
Schwangau, 2023. június 15. Turisták a Marienbrücke viadukton a Neuschwanstein kastély közelében, a bajorországi Schwangauban 2023. június 15-én. Az elõzõ napon két fiatal amerikai turistára támadt egy szintén amerikai férfi a kastélynál, az egyik nõ belehalt sérüléseibe, miután a férfi szakadékba lökte õket. A 30 éves férfi a tragédiát követõen elmenekült a helyszínrõl, a rendõrségnek azonban sikerült elfognia. MTI/AP/DPA/Frank Rumpenhorst Fotó: Frank Rumpenhorst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 30 esztendős amerikai turista a bajoroszági gyilkosság gyanúsítottja, a tettes két fiatal lányt taszított a mélybe a neuschwansteini erdőben. Thomas Hörmann ügyész szerint a férfit már kihallgatták, a gyilkosság körülményeinek feltárása folyamatban van.

A hatóságok most felvételeket keresnek, így arra kérik azokat, akik az esetet megelőzően fényképeket vagy videófelvételt készítettek – és azokon látható akár a tettes, akár az áldozatok –, hogy ezen képanyagokat tegyék elérhetővé a nyomozók számára.

A német Merkur.de egy hírügynökségi beszámolóra hivatkozva azt írta, hogy a szerencsétlenül járt két lány is amerikai, nemcsak a gyilkossággal gyanúsított férfi.

Az életben maradt 22 esztendős másik áldozat eszméleténél volt, amikor a mentőhelikopter elszállította, jelenleg is kórházban ápolják.

Az amerikai Associated Press hírügynökség közben megszólaltatott egy szemtanút, aki videóra vette egyrészt a mentés egy részletét, és azt a pillanatot is, amikor a gyilkossággal gyanúsított férfit elvezetik a helyszínről.

„Egyetlen szót sem szólt közben” – idézték a szemtanú, Eric Abneri szavait, aki hozzátette, számára nagy meglepetést okozott az, hogy a zuhanást túl tudta élni az egyik megtámadott lány.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról kegyetlen gyilkosságról, amelyet a népszerű német turistalátványosság, a Neuschwanstein kastély környékén követtek el, a festői kilátást nyújtó Marienbrücke híd mellett.  

A 30 éves férfi elmenekült, de elfogták a rendőrök. (Forrás: MTI/AP/Eric Abneri)

A szemtanúk szerint egy férfi előbb egy fiatal lányt zaklatott szexuálisan, majd a segítségére siető barátnőjét és az első áldozatát is belelökte az út menti meredek szakadékba. Az szexuálisan zaklatott, 21 éves lány meghalt, 22 esztendős barátnője túlélte a zuhanást, de orvosi kezelésre szorul.

Borítókép: Turisták a Marienbrücke viadukton a Neuschwanstein kastély közelében, a bajorországi Schwangauban 2023. június 15-én. Az előző napon két fiatal amerikai turistára támadt egy szintén amerikai férfi a kastélynál, az egyik nő belehalt sérüléseibe, miután a férfi szakadékba lökte őket. A 30 éves férfi a tragédiát követően elmenekült a helyszínről, a rendőrségnek azonban sikerült elfognia (MTI/AP/DPA/Frank Rumpenhorst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.