Ismét kórházba került Ferenc pápa

Az olasz sajtó közlése szerint kivizsgálásra érkezett az egészségi problémákkal küzdő egyházfő.

2023. 06. 06. 12:22
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. május 31. Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. május 31-én. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kórházba kellett mennie Ferenc pápának, ezúttal kivizsgálásra – közölte kedden az olasz ANSA hírügynökség. Az egyházfő helyi idő szerint nem sokkal 11 óra előtt érkezett a római Gemelli-kórházba. A Vatikán egyelőre nem reagált a hírekre, ám az olasz sajtó szerint körülbelül egy óra múlva már el is hagyta a kórházat.

Ferenc pápa az utóbbi időben meglehetősen gyakran küzdött egészségügyi problémákkal.

Legutóbb március végén vonult kórházba légúti fertőzés miatt, miután nehézlégzésre panaszkodott. Térdfájdalmai miatt pedig sokszor látni kerekesszékben vagy bottal közlekedni, ám a katolikus egyházfő ezidáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején. 2021-ben műtötték utoljára Ferenc pápát, a beavatkozásra vastagbélszűkület miatt volt szükség.

Az egyházfőt azonban egészségi állapota sem tartja vissza attól, hogy ellássa feladatait. Augusztus elején Portugáliába utazik, hogy részt vegyen a lisszaboni ifjúsági világtalálkozón, majd augusztus 31. és szeptember4. között Mongóliában tesz látogatást.

Ferenc pápa korábban már kilátásba helyezte lemondását is, amennyiben már nem fogja tudni feladatait ellátni.

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. május 31-én (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.