Ismét Orbán Viktort támadja az amerikai nagykövet

David Pressman ezúttal abba állt bele, hogyan reagált a magyar miniszterelnök Soros György nyugdíjba vonulására.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 8:04
David Pressman, US Ambassador to Hungary, addresses a press conference at their embassy building in Budapest, Hungary on April 12, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hagyta szó nélkül David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete Orbán Viktor miniszterelnök reakcióját arra, hogy Soros György nyugdíjba vonul, és fia, Alexander Soros veszi át a helyét. A kormányfő a Keresztapa című film ikonikus jelenetével reagált hírre, amire válaszul az amerikai diplomata Twitter-bejegyzésében azt írta:

Az ilyen kutyafitty összeesküvés-elméletek pont olyanok, mint A keresztapa III. Kiszámíthatóak és aggasztóak.

A keresztapa című filmből vett jelenet és a Soros 2.0 kifejezések láttán az európai baloldal sem fogta vissza magát, hevesen reagáltak a magyar miniszterelnök bejegyzésére. Michael Roth, a német Bundestag külügyi bizottságának elnöke, a Szociáldemokrata Párt (SPD) tagja azt írta Twitter-oldalára, „Egyszerűen undorító. Orbán úr Európa szégyene”. A hazánkat már többször bíráló Daniel Freund, német zöldpárti Európai Parlamenti képviselőnek sem tetszett a magyar miniszterelnök reakciója: „Nézd meg ezt a tweetet és aztán mondd meg, ki a maffiózó” – írta Twitter-oldalára.

A Politico brüsszeli hírportál pedig egyenesen „antiszemita narratíva terjesztésével” vádolja a magyar vezetést. A Sorost érintő bírálatok és az antiszemitizmus összemosásáról épp a napokban jelentetett meg egy cikket Josh Hammer, a CPAC Hungaryn is felszólaló amerikai véleményvezér a Newsweeken. „Soros bírálata azonnal az antiszemitizmus stigmáját és a zsidógyalázás vádját vonja maga után” – fogalmazott véleménycikkében. Hozzátette ugyanakkor, hogy Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról és társadalmi aktivistájáról. Valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és kívánt képére formáljon át egész országokat különböző kontinenseken”.

Borítókép: David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete (Fotó: AFP/Attila Kisbenedek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.