„Soros György bírálata nem antiszemitizmus”

„Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből” – írta véleménycikkében Josh Hammer amerikai véleményvezér.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2023. 06. 10. 14:20
Josh Hammer, amerikai konzervatív véleményvezér a CPAC-Hungary nemzetközi konferenciáján, 2023.05.05-én. (Fotó: Josh Hammer / Twitter)
Josh Hammer, amerikai konzervatív véleményvezér a CPAC-Hungary nemzetközi konferenciáján, 2023.05.05-én. (Fotó: Josh Hammer / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György és antiszemitizmus vonatkozásában jelentetett meg cikket Josh Hammer, a CPAC Hungary-n is felszólaló amerikai véleményvezér a Newsweeken − hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ. A konzervatív amerikai hírportálon megjelent cikk kiemeli:

Hazafias, Amerika-, Izrael-, szuverenitás- és jogállamiság-párti zsidók világszerte irtóznak Soros Györgytől, akinek az etnikai és vallási háttere nem akadályozhat meg abban, hogy nevén nevezzük: gonosz.

Hammar hozzáteszi: Soros György bírálata és az ellene vívott harc nem antiszemitizmus.

A szerző, mint fogalmaz, Soros bírálata azonnal az antiszemitizmus stigmáját és a zsidógyalázás vádját vonja maga után. Holott Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról és társadalmi aktivistájáról. Valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és kívánt képére formáljon át egész országokat különböző kontinenseken” – fogalmaz az éles kritika.

Hammer tisztában van azzal, hogy zsidó szerkesztőként, amikor megosztja olykor provokatív véleményét, sértheti bizonyos olvasók érzékenységét, ezzel gyűlöletet kiváltva, ám hozzáteszi: 

Ez azonban nem antiszemitizmus, ez nem zsidógyűlölet, hanem a véleményem.

 A szerző felhívja a figyelmet arra is, hogy bármikor is kritizálják konzervatív gondolkodók Soros Györgyöt, a liberális szervezetei azonnal antiszemitizmust kiáltanak.

A szerző szerint Soros baloldali ügyészek támogatásával több amerikai nagyvárost is tönkretett már – utalt a megnövekedett bűnözésre. „Soros a világon bárki másnál nagyobb mértékben felelős azért, hogy Amerika néhány legikonikusabb városa anarchikus pokollá süllyedt” – vélekedett.

„Soros mély gyűlölettel viseltetik Izrael iránt, és szélsőséges terrorcselekményekkel összefüggésbe hozható palesztin szervezeteket támogat” – fogalmaz.

Josh Hammer szerint itt az idő, hogy azok, akik zsidóként kritikusak Soros tevékenységével és véleményüket fel is merik vállalni, egységbe szerveződjenek:

Itt az ideje, hogy ezt a széles körben elterjedt érzést hivatalossá és működőképessé tegyük. A múlt héten Will Scharf konzervatív aktivista, volt szövetségi ügyész és jelenlegi Missouri állam főügyészjelöltje és én közösen alapítottuk meg a Zsidók Soros ellen nevű új csoportot

Majd idéz új kezdeményezésük alapvetéséből: „Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából. Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja. […] A baloldaliság nem a zsidóság, és baloldalellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni”.

Borítókép: Josh Hammer, amerikai konzervatív véleményvezér a CPAC-Hungary nemzetközi konferenciáján, 2023. május 5-én (Fotó: Twitter/Josh Hammer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.