Ítéletidő pusztít Pakisztánban

Legalább huszonegy ember meghalt és több mint száznegyvenen megsérültek a Pakisztán északnyugati részén lévő Hajbar Pahtunhva tartományban a heves esőzések és a súlyos viharok miatt – közölték a helyi hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 11. 9:41
null
Noséra, 2022. szeptember 9. Árvíz az északnyugat-pakisztáni Haibár Pahtunhva tartományban elterülõ Noséra körzetben 2022. szeptember 9-én. Az országszerte hatalmas pusztításokat okozó áradásoknak több mint 1390 halálos áldozatuk van Pakisztánban. MTI/EPA/Arsad Arbab Fotó: Arsad Arbab
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esőzések és földcsuszamlások miatt több ház összeomlott, és körülbelül nyolcvanan megsérültek, köztük nők és gyerekek. A tartomány több körzetéből jelentettek áldozatokat, és félő, hogy a halottak száma nőni fog – mondta Tejmúr Ali, a helyi katasztrófavédelem szóvivője.

A pakisztáni katasztrófavédelem bejelentette, hogy 

óránként 150 kilométeres sebességgel az ország déli része felé közeledik a Bipardzsoj nevű erős ciklon.

Sehbaz Sarif miniszterelnök felszólította a hatóságokat, hogy készüljenek fel a várható következményekre.

Pakisztánban tavaly az árvizek és a monszunesők több mint 1700 halálos áldozatot követeltek. A rekordmennyiségű monszuneső és az északi hegyekből lezúduló heves gleccserolvadás okozta árvíz a 220 milliós lakosságból 33 millió embert érintett, és a becslések szerint harmincmilliárd dolláros kárt okozott.

Borítókép: Árvíz az északnyugat-pakisztáni Hajbar Pahtunhva tartományban elterülő Noséra körzetben (Fotó: MTI/EPA/Arsad Arbab)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.