Középre került a transzneműek lobogója a Fehér Házon

Joe Biden amerikai elnök a baloldali „Progress Pride” zászlót − amelynek tetején a transzneműek érdekérvényesítésének rózsaszín-kék színei vannak − középre helyeztette a Fehér Házon a pride ünnepség alkalmából. A döntés még az LMBTQ-közösségben sem aratott osztatlan sikert, egyesek szerint pedig egyenesen jogellenes.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 06. 12. 7:28
Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ közösség zászlajának színeiben, 2015.06.26-án. (Fotó: Molly Riley / AFP / via Getty Images)
Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ közösség zászlajának színeiben, 2015.06.26-án. (Fotó: Molly Riley / AFP / via Getty Images)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden döntése valószínűleg már az újraválasztási kampány része, a demokraták ugyanis szeretnék becsalogatni a baloldali fiatalokat a választófülkékbe, az ilyen és ehhez hasonló ügyek felkarolásával igyekezve elterelni a figyelmet az ország valódi problémáiról.

A „Progress Pride” zászlót azonban még az LMBTQ-közösségben sem mindenki támogatja, mivel sok meleg és leszbikus úgy érzi, a transzneműség ügye „rátelepszik” az ő szivárványos zászlójukra, írja a Breitbart amerikai híroldal. A szexuális kisebbségek legnagyobb érdekvédelmi csoportja, a Human Rights Campaign nem is tett közzé képet a zászló kitűzéséről.

Valószínűleg a Fehér Ház munkatársai is felismerték, hogy ezúttal túllőttek a célon, mert Biden elnök Twitterén olyan perspektívából készült fotót tettek közzé, amelyen a zászlónak az alsó, szivárványszínű része hangsúlyos.

Egyesek szerint a zászló kitűzése egyenesen jogellenes, a transzneműség ügyét támogató aktivisták azonban azzal érveltek, hogy Biden zászlókitűzése megfelelt a törvényeknek, mivel a Fehér Ház felett az amerikai zászló is látható volt.

Az ilyen és ehhez hasonló döntések azonban visszafelé is elsülhetnek a demokraták számára, ugyanis a felmérések szerint ahogy a kutatások a nemváltó kezelések egyre több veszélyét tárják fel, úgy csökken a transzneműség ügyének támogatottsága. 

Borítókép: Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ-közösség zászlajának színeiben, 2015. június 26-án (Fotó: Molly Riley/AFP/via Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.