Lakóépületeket ért légicsapás Dnyipro városában

Felerősödtek az orosz támadások Ukrajna ellen, miközben Kijev az ellentámadását tervezi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 04. 10:13
null
Dnyipro, 2023. május 26. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen egy rendelõintézet lángol 2023. május 26-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Dnyiprót. Az ukrán elnök közlése szerint egy polgári személy életét vesztette, legalább tizenöten megsebesültek. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz légicsapás érte a kelet-ukrajnai Dnyipro egyik kerületét szombat este, egy kétéves gyermek életét vesztette – közölték az ukrán hatóságok. A támadásban huszonketten megsérültek, köztük öt gyermek. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta meg az oroszokat, hogy megtámadták a várost az ország középső részén.

Az elmúlt hetekben felerősödtek az Ukrajna elleni orosz légicsapások. Kijev hónapok azt állítja, hogy nagyszabású offenzívára készül az orosz erők ellen, azzal a céllal, hogy visszaszerezze a 2022 februári orosz támadás óta elvesztett területeket. Az ukrán elnök szombaton bejelentette, készen állnak az ellentámadásra.

A szombati orosz légicsapás két épületet ért Dnyipro egyik lakónegyedében – közölte Volodimir Zelenszkij. A Facebook közösségi oldalára feltett írás szerint „az oroszok megtámadták a várost. Két kétszintes lakóépület között csaptak le. Sajnos a romok alatt emberek vannak.” Az államfő által közzétett videón az látható, amint munkások átkutatják a lerombolt épületeket.  

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy öt gyermek sebesült meg Pidhorodnenszka negyedben. – Az orvosok három fiú állapotát súlyosnak ítélik. Ők a műtőben vannak – közölte. 

A határ túloldalán, az oroszországi Belgorodban szombaton ukrán gránáttűzben két ember vesztette életét – közölte a helyi kormányzó. A régió határ menti falvait az elmúlt napokban példátlan tüzérségi csapás érte, és a legutóbbi halálesetekkel együtt a héten összesen hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen egy rendelőintézet lángol 2023. május 26-án, miután orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Dnyiprót (Fotó: MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.