Londoni tárgyalás: „Kevin Spacey egy szexuális ragadozó”

Kevin Spacey mindent tagad, de újabb részletes történetek láttak napvilágot az állítólagosan, fiatal férfiak sérelmére elkövetett cselekedeteiről.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC News2023. 06. 30. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az Egyesült Államokban bizonyítékok hiányában felmentették a világsztárt, a hét második felében elkezdődött Kevin Spacey Fowler angliai ügyeinek tárgyalása, amely alatt 12-rendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolják a színészt – olvasható a BBC oldalán.

Spacey 2004 és 2015 között rengeteg időt töltött el az Egyesült Királyságban, hiszen filmszerepei mellett a londoni Old Vic színház igazgatójaként is tevékenykedett.

Christine Agnew ügyész azzal nyitotta a tárgyalást, hogy megkérte az esküdteket, ne hagyják, hogy befolyásolja őket a vádlott világsztár státusa. Az ügyész ezután egyenként részletezte az anonimitás jogával élő négy férfi panaszait, akik a szexuális zaklatások idején 20–30 év közöttiek voltak.

Az első vádló elmondásai szerint minden azzal kezdődött, hogy Spacey eleinte rendszeresen kendőzetlenül beszélt neki a szexuális életéről, annak ellenére, hogy a férfi kényelmetlenül érezte magát. Az idő előrehaladtával Spacey elkezdte fogdosni a férfit, később egyre agresszívabban téve mindezt. Az ügyész hozzátette, az ilyenfajta cselekmények szexuális örömet váltottak ki a sztárban.

A második férfi egy 2005-ben történt esetről számolt be, amely a munkahelyükön történt. Elmondta, hogy miután Kevin Spacey úgy megmarkolta a nemi szervét, hogy már fájt, a sértett ellökte őt magától, mire a színész csak nevetett.

A harmadik férfi panasza szerint miután Spacey-vel italozott, 

felment a színész lakásába és el is aludt. Arra ébredt, hogy a nadrágja ki van gombolva, Kevin Spacey mellette térdel és szexuális aktust hajt végre rajta.

Ezután a sértett sírva ment haza. Arra a kérdésre, hogy miért nem tett feljelentést a zaklatás idején, annyit mondott, hogy félt a színész befolyásától, illetve úgy gondolta, hogy hollywoodi körökben ez a viselkedés valamiféle abszurd módon normálisnak számít.

A negyedik eset 2013-ban történt az egyik férfival, aki egy Oxfordshire-i kocsmában találkozott a világhírű színésszel, majd az este folyamán szintén Kevin Spacey háza előtt kötöttek ki, ahol a színész csókolgatni kezdte a férfi nyakát, arra biztatva, hogy „maradjon laza”, eközben a lába és az ágyéka tájékán simogatta őt.

Az ügyész elmondása szerint Kevin Spacey arra használta a státusát, hogy bármit megtehessen bárkivel, ott és amikor akarja. A színész mindent tagad.

Borítókép: Kevin Spacey (Forrás: Facebook/Kevin Spacey)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.