Életműdíjat kap Kevin Spacey

Két héttel azután jelentették be, hogy egy New York-i bíróság felmentette szexuális zaklatás vádja alól.

Forrás: Híradó.hu2022. 11. 05. 14:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két héttel azután, hogy egy New York-i bíróság felmentette Kevin Spacey-t a szexuális zaklatás vádja alól, egy olaszországi filmmúzeum bejelentette, hogy az Oscar-díjas amerikai filmszínész életműdíjat kap, és a jövő év elején mesterkurzust vezet a városban – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Enzo Ghigo, az észak-olaszországi Torinóban működő Museo Nationale del Cinema (Nemzeti Filmmúzeum) elnöke közölte, hogy a mesterkurzus és Spacey-nek a filmművészet rangjának emelésében való hozzájárulását elismerő díj átadása 2023. január 16-án lesz. Az eseményen levetítik Spacey egyik filmjét is.

A torinói múzeum díjával korábban kitüntetettek között van Isabella Rossellini és Monica Belucci színésznő, valamint Dario Argento rendező is.

Október 21-én egy New York-i szövetségi bíróság azt az ítéletet hozta, hogy a 63 éves Spacey nem molesztálta szexuálisan Anthony Rappet,

amikor 1986-ban még mindketten viszonylag ismeretlen broadwayi színészek voltak, és Rapp még csak 14 éves volt.  Az esküdtek valamivel több mint egyórás vita után döntöttek úgy, hogy a most ötvenéves Rapp nem bizonyította állításait.

Rappnek és másoknak a #metoo-mozgalom idején tett állításai miatt kerékbe tört a kétszeres Oscar-díjas színész szépen ívelő karrierje: a Netflixen futó, a főszereplésével forgatott Kártyavár című sorozatot újraforgatták nélküle, és elveszített több más szereplési lehetőséget is.

Spacey-t korábban Massachusettsben azzal vádolták meg, hogy szexuálisan molesztált egy férfit egy bárban, a vádat később az ügyészek ejtették.

Három hónappal korábban ártatlanságát hangoztatta Londonban,

amikor azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott három férfit 2004 és 2015 között Londonban, amikor az Old Vic színház művészeti igazgatója volt.

Egy Los Angeles-i bíróság a nyáron 30,9 millió dolláros kártérítést ítélt meg Spacey részére, amiért a Kártyavár készítői megszegték a vele kötött szerződést.

 

Spacey legújabb filmjét, a Franco Nero rendezte The Man Who Drew God (Az ember, aki megrajzolta Istent) című filmdrámát, amelyben a színész egy pedofíliával alaptalanul megvádolt férfi ügyében nyomoz, Torinóban forgatták.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Kevin Spacey amerikai színész érkezik perének tárgyalására a New York-i szövetségi bíróságra 2022. október 12-én (Fotó: MTI/AP/Mary Altaffer)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.