Sokba került Kevin Spacey zaklatási botránya a Netflixnek

Csaknem 39 millió dollárt fizettek a színésszel való kapcsolat megszüntetése miatt.

MN
2018. 01. 23. 10:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiadás „egy kiadatlan tartalomhoz kapcsolódik, amelyről úgy döntöttünk, hogy nem tárjuk a nyilvánosság elé” – olvasható az MTI összefoglalója szerint a cég jelentésében.

A Harvey Weinstein filmmogul októberben kirobbanó szexuális zaklatási botránya nyomán elinduló lavina néhány hét elteltével érte el Kevin Spacey Oscar-díjas színészt, akit 30 férfi, köztük a Netflixnél forgatott, Kártyavár című tévésorozat több alkalmazottja szintén szexuális zaklatással vádolt meg. A Netflix válaszul bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot Spacey-vel, és felfüggeszti a széria hatodik évfolyamának forgatását, valamint a Gore Vidal amerikai íróról szóló, Spacey-vel készült életrajzi filmet sem mutatja be.

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője az eredmények közzététele után elmondta, hogy „leírások rendszeresen előfordulnak, de ilyen mértékű még soha nem volt” a cég életében.

A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár című tévésorozat befejező évadának forgatását, de abban nem fog szerepelni az eddigi főszereplő, Kevin Spacey. Az utolsó, nyolcrészes hatodik évad főszereplője Robin Wright lesz.

A londoni rendőrség november elején kezdett nyomozni egy állítólag 2008-ban Spacey által elkövetett szexuális bántalmazás ügyében. A színész közben bejelentette, hogy kezelésre van szüksége, és visszavonult a nyilvánosság elől.

Az internetes műsorszolgáltató 2017. évi negyedik negyedévi adatai szerint előfizetői száma meghaladta a 117 milliót. Az év utolsó három hónapjában 8,3 millióval nőtt az előfizetők száma, közülük 6,36 millióan az Egyesült Államokon kívüliek, annak ellenére, hogy októberben megemelték az előfizetői díjakat. A nézőszám növekedéséhez jelentősen hozzájárultak az új évad bemutatói, köztük a II. Erzsébet királynő életéről szóló, A korona című sorozat.

A cég bevételei 2017 utolsó negyedévében 3,3 milliárd dollárra rúgtak, profitja elérte a 185,5 millió dollárt, ami a háromszorosa a 2016. év azonos időszakáénak. A 2017. pénzügyi évben a cég bevételei elérték az 559 millió dollárt, ami szintén több mint a háromszorosa az előző évinek.

2018-ban a tervek szerint nyolcmilliárd dollárt költenek tartalom-előállításra, ami 25 százalékkal több az eredetileg tervezettnél. Az új filmekkel, sorozatokkal a külföldi nézőket akarják megcélozni, több mint 30 új nemzetközi programmal akarnak előállni.

A Netflix eddig csaknem 200 országban érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.