időjárás 4°C Marcella 2023. január 31.
logo

Sokba került Kevin Spacey zaklatási botránya a Netflixnek

MN
2018.01.23. 10:04

Csaknem 39 millió dollárt fizettek a színésszel való kapcsolat megszüntetése miatt.

A kiadás „egy kiadatlan tartalomhoz kapcsolódik, amelyről úgy döntöttünk, hogy nem tárjuk a nyilvánosság elé” – olvasható az MTI összefoglalója szerint a cég jelentésében.

A Harvey Weinstein filmmogul októberben kirobbanó szexuális zaklatási botránya nyomán elinduló lavina néhány hét elteltével érte el Kevin Spacey Oscar-díjas színészt, akit 30 férfi, köztük a Netflixnél forgatott, Kártyavár című tévésorozat több alkalmazottja szintén szexuális zaklatással vádolt meg. A Netflix válaszul bejelentette, hogy megszakít minden kapcsolatot Spacey-vel, és felfüggeszti a széria hatodik évfolyamának forgatását, valamint a Gore Vidal amerikai íróról szóló, Spacey-vel készült életrajzi filmet sem mutatja be.

David Wells, a Netflix pénzügyi vezetője az eredmények közzététele után elmondta, hogy „leírások rendszeresen előfordulnak, de ilyen mértékű még soha nem volt” a cég életében.

A Netflix december elején közölte, 2018 elején megkezdik a Kártyavár című tévésorozat befejező évadának forgatását, de abban nem fog szerepelni az eddigi főszereplő, Kevin Spacey. Az utolsó, nyolcrészes hatodik évad főszereplője Robin Wright lesz.

A londoni rendőrség november elején kezdett nyomozni egy állítólag 2008-ban Spacey által elkövetett szexuális bántalmazás ügyében. A színész közben bejelentette, hogy kezelésre van szüksége, és visszavonult a nyilvánosság elől.

Az internetes műsorszolgáltató 2017. évi negyedik negyedévi adatai szerint előfizetői száma meghaladta a 117 milliót. Az év utolsó három hónapjában 8,3 millióval nőtt az előfizetők száma, közülük 6,36 millióan az Egyesült Államokon kívüliek, annak ellenére, hogy októberben megemelték az előfizetői díjakat. A nézőszám növekedéséhez jelentősen hozzájárultak az új évad bemutatói, köztük a II. Erzsébet királynő életéről szóló, A korona című sorozat.

A cég bevételei 2017 utolsó negyedévében 3,3 milliárd dollárra rúgtak, profitja elérte a 185,5 millió dollárt, ami a háromszorosa a 2016. év azonos időszakáénak. A 2017. pénzügyi évben a cég bevételei elérték az 559 millió dollárt, ami szintén több mint a háromszorosa az előző évinek.

2018-ban a tervek szerint nyolcmilliárd dollárt költenek tartalom-előállításra, ami 25 százalékkal több az eredetileg tervezettnél. Az új filmekkel, sorozatokkal a külföldi nézőket akarják megcélozni, több mint 30 új nemzetközi programmal akarnak előállni.

A Netflix eddig csaknem 200 országban érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.