Kevin Spacey nélkül folytatják a Kártyavárat

December 8-ától folytatják a népszerű amerikai politikai sorozat utolsó évadjának forgatásait.

MN
2017. 11. 27. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 8-ától folytatják a népszerű amerikai politikai sorozat, a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadjának forgatásait – derült ki a sorozatot gyártó Media Rights Capital alelnökének leveléből.

Azután álltak le a hatodik széria munkálatai, hogy nemrég nyilvánosságra hozták: a sorozatban a gátlástalan törtető politikust, Frank Underwoodot játszó Kevin Spacey több stábtagot is szexuálisan zaklatott. A Weinstein-botrány nyomán Anthony Rapp állt először elő azzal, hogy 1986-ban, tizennégy éves korában molesztálta őt az Oscar-díjas színész.

Azóta a Kártyavár, illetve a londoni The Old Vic színház – ahol Spacey művészeti igazgatóként tevékenykedett – több stábtagja jelezte: a színész őket is zaklatta. Nyomoz az ügyben a brit rendőrség is, a sorozatot forgalmazó Netflixnél pedig a botrány után rögtön jelezték, csak úgy hajlandók átvenni a hatodik szériát, ha semmilyen formában nem lesz benne Spacey; aki amúgy a Kártyavár egyik producere is volt korábban, így a gyártásban is részt vett.

A Hollywood Reporter filmes szaklapnak Pauline Micelli arról írt, a forgatókönyvírók a leállás alatt is dolgoztak, egyebek között azon, hogy az amerikai filmszínész karakterét, amely a történet előrehaladtával már annyira nem hangsúlyos, kiírják a sorozatból, és le tudják zárni az egész szériát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.