Oroszország nem hisz az Egyesült Államoknak

Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov szerint „Washington látványosan közömbös” az orosz civil célpontokat ért támadások iránt.

Magyar Nemzet
Forrás: TASZSZ2023. 06. 01. 7:05
null
Harkiv, 2023. február 23. A 3. ukrán vasdandár katonái egy harckocsin a kelet-ukrajnai Harkiv közelében tartott gyakorlatozáson 2023. február 23-án, egy nappal az Ukrajna elleni háború megindításának elsõ évfordulója elõtt. MTI/AP/Vadim Ghirda Fotó: Vadim Ghirda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Washington közömbösséget tanúsít Kijev bűnei iránt azzal, hogy újabb 300 millió dollár értékű katonai segélycsomagot juttat neki, és kijelentései, hogy állítólag nem támogatja az ukrán hadsereg oroszországi támadásait, „egy fillért sem érnek” − jelentette ki szerdán az orosz nagykövet a május 31-én bejelentett újabb amerikai segélycsomagot kommentálva, írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

„Tudomásul vettük, hogy az [amerikai] adminisztráció kitart az ukrán válság eszkalációja mellett. A hatóságok ismét büszkén beszélnek arról, hogy pénzügyi segítséget és egy újabb adag hadianyagot nyújtanak őrült kijevi bábjaiknak. Ugyanakkor arra uszítják az európai szatelitjeiket, hogy további kereskedelmi akadályokkal fékezzék Oroszország technológiai fejlődését” − idézte Antonovot az orosz nagykövetség Telegram-csatornája.

„És mindez közvetlenül azután, hogy amerikai pártfogoltjai terrortámadások sorozatát hajtották végre Moszkvában és a moszkvai régióban. Ahelyett, hogy számon kérné [Volodimir] Zelenszkij [ukrán elnök] rezsimjét, Washington látványosan közömbös a banderisták bűneivel szemben. 

A Fehér Ház nyilvános nyilatkozatai, miszerint állítólag nem támogatják az ukrán fegyveres erők támadásait hazánk szívében, egy fillért sem érnek

− hangsúlyozta a nagykövet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.