Öten haltak meg hétvégén az Alpokban

A francia Alpokban hárman, az olasz Alpokban ketten vesztették életüket hegyi balesetekben a hétvégén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 19. 11:42
null
Italy, Piedmont, Mount Monviso (Photo by A&G Reporter / AGF / Photononstop via AFP) Fotó: Photononstop via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciaországi Grenoble térségében két harmincas éveiben járó férfi lezuhant hegymászás közben a négyezer méter magas Dome de Neige des Écrins hegycsúcs közelében. Holttestüket egy túrázó találta meg szombat reggel egy kis völgyben.

Nyugatabbra egy ugyancsak a harmincas éveiben járó férfit, egy bázisugrót találtak holtan, aki egy sziklának csapódott.

A határ túloldalán, az olaszországi Piemonte tartományban két francia hegymászót találtak holtan egy vízmosás mélyén. A férfiak a 3841 méteres Monviso-csúcsra, a Cotti-Alpok legmagasabb hegyére vezető Berhault-gerincre indultak vasárnap.

A hozzátartozók késő délután jelentették az eltűnésüket, de a rossz idő miatt a mentők csak este tudtak a keresésükre indulni.

A Kőkirályként is emlegetett, a környező csúcsoknál legalább félezer méterrel magasabb, és ezért messziről is jól látható Monviso a legdélibb az Alpok 3500 méternél magasabb hegycsúcsai közül.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Photononstop)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.