Putyin vesztésre áll Irakban Biden szerint + videó

Ismét kínosat bakizott az Egyesült Államok elnöke.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 22:03
Biden speaks after striking deal on debt ceiling
epa10661232 US President Joe Biden delivers remarks after striking a bipartisan deal on the debt ceiling, in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 28 May 2023. EPA/Yuri Gripas / POOL Fotó: Yuri Gripas / POOL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden újabb kínos bakit vétett, szúrta ki a Mandiner. Az amerikai elnök újságíróknak válaszolt, akik az orosz elnökről is kérdezték, amikor úgy fogalmazott:

Nehéz megmondani, de [Putyin] egyértelműen elveszíti az iraki háborút.

 

Az Egyesült Államok elnökének nem ez az első tévedése, szinte már nem telik el úgy hét, hogy ne hozza magát kínos helyzetbe. 

Nem csoda, hogy az Egyesült Államokban egyre többen aggódnak amiatt, hogy már túl idős feladatai ellátásához, hát még hogy induljon egy újabb elnökválasztáson 2024-ben. Ez már a közvélemény-kutatásokon is meglátszik, a CNN felmérése nem rég arra jutott, hogy 

az amerikaiak 66 százaléka katasztrófának vagy visszaesésnek tartaná az Egyesült Államok számára Biden esetleges győzelmét jövőre.

Alig több mint egy hete például egy kaliforniai rendezvényen Joe Biden azt ígérte, hogy kormánya „2020-ra” az USA összes földjének és vizének 30 százalékát meg fogja védeni. 

Borítókép: Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke (Fotó: EPA/POOL/Yuri Gripas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.