Rettegésben tartják az európai polgárokat a migránsok

Folyamatosan nő a migránsok által elkövetett erőszakos esetek száma a kontinensen. Miközben az Európai Unió továbbra is az illegális bevándorlók tagállamok közötti kvótaszerű elosztását erőlteti, a migránsbűnözés kontrollálhatatlanná kezd válni a kontinens nyugati felén. A legutóbbi eset csütörtökön történt Franciaországban, amikor egy szíriai származású, bevándorló hátterű férfi fényes nappal megkéselt hat embert, köztük négy gyermeket, többeknek életveszélyes sérüléseket okozva.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 06. 10. 17:01
Svédország Migráció migráns Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban és Európa-szerte az elmúlt években számos olyan eset történt, amikor migránsok nőket erőszakoltak meg, és az sem ritka, hogy ezek a brutális támadások halállal végződnek – írta az Origo hírportál szombaton megjelent cikkében. Európát ugyanis 2015-ben érte el egy hatalmas migrációs hullám: több mint egymillióan érkeztek abban az évben a kontinensre, naponta migránsok ezrei érték el Európa határait. Ám ahelyett, hogy az illegális bevándorlókat a kormányok zöme feltartóztatta volna, tárt karokkal várták őket.

Az akkori német kancellár, Angela Merkel gyakran fotózkodott is velük, a Willkommenskultur pedig csak még több migránst vonzott: jó részük a mai napig az európai országok valamelyikében tartózkodik, sok esetben illegális tevékenységből fenntartva magukat.

A hírekben azonban nem ritkán hallani róluk: erőszakos bűncselekményeket követnek el, amelyek gyakran halállal végződnek. Legutóbb csütörtökön fényes nappal egy szíriai származású, bevándorló hátterű férfi késelt meg hat embert, köztük négy gyermeket. Azt, hogy mennyire súlyos problémákat okoznak az illegális bevándorlók Európa-szerte, számos eset jelzi. Az Origo felidézte, hogy tavaly októberben az egész világot megrázta egy 12 éves francia kislány kegyetlen meggyilkolása.

Az elkövető egy 24 éves algériai illegális bevándorló volt, aki társaival megerőszakolta, majd pedig halálra kínozta a kislányt.

A migráns ellen a gyilkosság idején már kiutasítási határozat volt érvényben, ugyanis lejárt a férfi tartózkodási engedélye. 

Szintén 2022-ben az Origo cikke szerint egy észak-afrikai migránst tartóztattak le, aki egy amerikai turistát erőszakolt meg egy párizsi nyilvános vécében, miközben a társa kint várakozott. 2022 októberében egy kongói bevándorló megpróbált megerőszakolni egy 24 éves francia nőt, mert nem volt elég pénze egy prostituáltra. Később az erőszakoló azt mondta a rendőrségnek, hogy

Egy gyönyörű fehér (nőt) akartam.

Ilyen esetek az illegális bevándorlás által leginkább sújtott Olaszországban is rendszeresen előfordulnak a hírportál szerint. Giorgia Meloni nem sokkal miniszterelnökké választása előtt tett közzé egy videót, amelyen egy migráns a nyílt utcán erőszakol meg egy nőt Olaszországban. Emlékezetesek a marokkói válogatott 2022-es futball világbajnokságon való menetelésekor elkövetett rendbontások, zavargások is, amelyek nem egy esetben torkollottak erőszakba, késelésekbe. 2021 szilveszter éjjelén

Milánóban egy harmincfős migránsbanda zaklatta szexuálisan az óévet búcsúztató hölgyeket.

Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek

– emlékezett vissza az egyik áldozat.

A migránsbűnözés Franciaország és Olaszország mellett Ausztriát is elérte. Az osztrák menekültügyi központokban élők által elkövetett bűncselekmények száma tavaly országszerte drámai mértékben, 57,5 százalékkal nőtt. Tavaly 1183, ilyen központokban élő menedékkérők által elkövetett bűncselekményt regisztráltak, ami több mint kétszerese a 2021-ben regisztrált számnak.

Rendkívül sokszínű a bűncselekmények palettája, rengeteg példa volt okirat-hamisításra, csalásra, lopásra, nemi erőszakra, gyermekek szexuális zaklatására, testi sértésre és gyilkosságra is.

Mindemellett az Origo arra is figyelmeztetett, Észak-Európában, különösen Svédországban egyre szaporodnak az olyan esetek, amikor a migránsok kiskorúakat bántalmaznak és rabolnak ki. Az ilyen, úgynevezett megalázó rablásokról általában videókat is készítenek az elkövetők, amelyet közzétesznek a közösségi médiában.

Az ilyen jellegű incidensek Svédországban az elmúlt időszakban már a mindennapok részévé váltak. A svédországi Bromölla településen egy migránsokból álló banda megtámadott és bántalmazott egy iskolás gyermeket. Az elkövetők mindezt videóra is vették, és azzal fenyegették az áldozatot, hogy megölik a családját. A fiú apja a közösségi oldalán tette közzé a videót, azt remélve, hogy az emberek segíthetnek azonosítani a támadókat.

Korábban a migránsok attól sem riadtak vissza, hogy elrabolják a kiszemelt áldozataikat. Három Stockholmban élő török és marokkói származású emberrablót vádoltak meg egy 15 éves lány elrablásával, súlyos testi sértéssel és hivatalos személyek elleni erőszakkal. Az eset 2020 novemberében történt, amikor a banda elrabolt, bántalmazott és megkínzott egy svéd lányt.

A gyereket a földön húzták, ráncigálták és fogva tartották, cigarettát nyomtak el rajta és leköpték, eközben sorozatosan ököllel arcon ütötték és rugdosták, a fejét pedig egy fa törzséhez csapkodták. Arra is kényszerítették a svéd lányt, hogy vetkőzzön le, miközben filmre vették mindezt. Ezek után pedig megfenyegették, hogy amennyiben feljelentést tesz a rendőrségen, akkor nyilvánosságra hozzák a filmet.

Az Origo közlése szerint egy, a svédhez hasonló eset történt Finnországban is, ahol szintén egyre nagyobb teret nyer a migránsok ilyesfajta bűnözési formája. Ezt tanúsítja egy videó is, amelyen egy bevándorlóbanda két finn fiút kényszerít térdre. A bandatagok lefilmezték, amint letérdeltetik a fiúkat, majd pedig válogatott megjegyzésekkel, többek között k...rvának és szuka fiúnak nevezik a sértetteket.

Borítókép: Migránsok egy svédországi utcán (Forrás: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.