Romantikus szelfit ígért, mielőtt megölte áldozatát a neuschwansteini gyilkos

Egyre több dolog derül ki a hidegvérű gyilkosról, aki a szakadékba lökött két fiatal lányt Bajorországban, a neuschwansteini erdőben. A jelenleg őrizetben lévő Troy Phillip Bohlingot Bajorországban fogják bíróság elé állítani, és nem adják ki az Egyesült Államoknak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves Troy Phillip Bohlingot gyanúsítják azzal, hogy néhány napja elcsalt egy 21 és egy 22 éves lányt a bajorországi neuschwansteini erdőbe, majd egy szakadékba lökte őket. Az áldozatok szintén az Egyesült Államokból érkeztek Németországba a népszerű turistacélpontnak számító Neuschwanstein kastélyhoz. 

A rendőrség szerint a férfi rábeszélte az áldozatait, hogy kövessék őt egy ösvényről egy olyan helyre, amelyet általában „romantikus” szelfik készítésére használnak, mert onnan jobb kilátás nyílik a kastélyra. A férfi előbb megpróbálta megerőszakolni az egyik lányt, mire a másik a segítségére sietett, ezután lökte őket a szakadékba. Mindkét áldozatot mentőhelikopterrel szállították kórházba. Egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudták megmenteni az életét, viszont a másik csodával határos módon túlélte a támadást. Egy szemtanú videóra vette a mentést.

A jelenleg őrizetben lévő Bohlingot Bajorországban fogják bíróság elé állítani, és nem adják ki az Egyesült Államoknak – írta meg a Daily Mail brit lap.

A 30 éves férfi Oberstof városában egy panzióban szállt meg, az eset után hajtóvadászat indult a felkutatására. Kisvártatva megtalálták, majd letartóztatták, erről videó is készült. „Egyetlen szót sem szólt közben” – idézték a szemtanú, Eric Abneri szavait, aki hozzátette, számára nagy meglepetést okozott, hogy a zuhanást túl tudta élni az egyik megtámadott lány.

Úgy tudni, hogy eleinte nem akart beszélni a rendőrökkel, egy nyomozóbírónak azonban mégis elmondott néhány dolgot. 

Bohling a testvérével, Trevorral élt egy egyszintes házban, Detroittól mintegy 20 percre, a lakbére havi 1400 dollár volt. A szomszédai csendes, de nem túl nyitott személyként jellemezték, nem volt különösen barátságos sem. Azt mondták, hogy gyakran elutazott a testvérével hosszabb időre.

A környéken élők szerint a testvérek többnyire egész nap bent tartózkodtak a lakásban, csak akkor látták őket kint, amikor „pórázon sétáltatták a macskájukat a kertben”. Egy szomszéd azt mondta, hogy a férfi soha nem nézett a szemébe. Elmondása szerint megdöbbent azon, hogy mivel gyanúsítják, és most fél, hogy az otthonukban is hasonló szörnyű dolgokat tett, csak még senki sem tud róla.

A férfi 54 éves édesanyja egyébként tagadta, hogy fia Németországban járt volna. 

A fiam egyáltalán nincs Németországban. Ki kell derítenünk, mi történt – nem kommentáljuk a történteket

– mondta a feltételezett gyilkos édesanyja. Az amerikai férfit egykori osztálytársai inkább félénknek és feltűnésmentesnek jellemezték, aki az iskolai zenekarban játszott és barátnője is volt. Egy másik személy, aki csak rövid ideig ismerte, azt állította, hogy sok időt töltött a Dungeons and Dragons című szerepjátékkal a szülővárosában lévő könyvtárban.

Egy fiatalkori barátja pedig arról beszélt a sajtónak, hogy az akkori énje egyáltalán nem hasonlít egy olyan személyhez, aki ilyen szörnyűséget elkövetne.

Bohlingnak egyébként már korábban is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. A bírósági feljegyzések szerint 2016-ban sikkasztással vádolták, de nem emeltek vádat ellene, az ügyet ejtették.

Borítókép: Turisták a Marienbrücke viadukton a Neuschwanstein kastély közelében, a bajorországi Schwangauban 2023. június 15-én. (Fotó: MTI/AP/DPA/Frank Rumpenhorst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.