Szijjártó Péter: Türkmenisztán és Magyarország is a béke pártján áll

Két olyan ország között kerül sor csúcstalálkozóra, amelyek büszkén védik nemzeti szuverenitásukat – írta közösségi oldalán a külügyminiszter.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 9:27
null
Fotó: MARTON_KIRALY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Itt ma két olyan ország között kerül sor csúcstalálkozóra, amelyek büszkén védik nemzeti szuverenitásukat, és a béke pártján állnak” – írta a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Türkmenisztánból. 

A tárcavezető kiemelte:

Magyarországhoz hasonlóan Türkmenisztán is tudja, hogy semmi jóra nem vezet, ha Kelet és Nyugat között konfliktus van. Ma tovább erősítjük a globális béketábor hangját.

Türkmenisztánba csütörtökön érkezett hivatalos látogatásra Orbán Viktor miniszterelnök. A delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalán azt írta: Közép-Ázsia országai a béke pártján állnak, és híd szerepet töltenek be Kelet és Nyugat között.

Borítókép: Szijjártó Péter Türkmenisztánban (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.