Zelenszkij szerint legalább ötszáz gyermek életét követelte a háború

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy 22 ember, köztük öt gyerek sebesült meg Dnyipróban a két lakóházat ért csapásokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 04. 18:01
ZELENSZKIJ, Volodimir
Ukrajna, 2023. május 23. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) a tengerészgyalogság napja alkalmából katonákat tüntet ki a Donyeck megyei Vuhledar és Marjinka közötti frontszakaszon 2023. május 23-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij azt követően adta ezt hírül, hogy mentősök kiemelték egy kétéves kislány holttestét a romok alól a kelet-ukrajnai Dnyipro városára mért szombati orosz rakétacsapás nyomán. Mindazonáltal lehetetlen pontos számot mondani egyrészt a folyamatban lévő harci cselekmények miatt, másrészt mert az ország egyes térségei orosz megszállás alatt állnak.

„Ki kell tartanunk, és meg kell nyernünk ezt a háborút!”  – hangoztatta.

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy 22 ember, köztük öt gyerek sebesült meg Dnyipróban a két lakóházat ért csapásokban.

Az ukrán légierő állítása szerint a légvédelem lelőtt hármat a város ellen indított öt orosz Sahíd típusú, iráni gyártású önmegsemmisítő drónból, valamint négyet a hat manőverező robotrepülőgépből. Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője szerint két rakéta találta el az ország központi részén található Kropivnickij városban lévő légitámaszpontot. Károkról azonban nem számolt be.

Az orosz hadsereg közölte, hogy az utóbbi napokban sorozatos csapásokat mértek az ukrán légvédelmi ütegekre, légitámaszpontokra és katonai raktárakra.

Borítókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.