A 2020-as elnökválasztásba is beavatkozott Hunter Biden?

Az interneten terjedő felvételek alapján nincs kizárva, hogy a vádalkuval menekülő Hunter Biden beleszólt a 2020-as választásokba is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 19:08
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
WASHINGTON, DC - APRIL 10: U.S. President Joe Biden and his son Hunter Biden attend the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House on April 10, 2023 in Washington, DC. The tradition dates back to 1878 when President Rutherford B. Hayes invited children to the White House for Easter and egg rolling on the lawn. Drew Angerer/Getty Images/AFP (Photo by Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt vesztette el Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden a laptopját, amin rengeteg bizalmas információt találtak. Mint lapunk is írt róla, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) sokáig segített eltussolni  a rengeteg napvilágra kerülő információt. Ám nemrég kiderült, tudtak róla, hogy azok a kikerült infók, amiket álhírnek és orosz dezinformálásnak neveztek, igazak voltak. Hunter Biden vádalkut kötött a hatóságokkal, hogy elkerülje a vádemelést és ezzel a lehetséges 12 évnyi börtönbüntetést. Ez alapján a több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában valotta magát bűnösnek 2017-ben és 2018-ban. A tiltott fegyverbirtoklás ügyében pedig úgynevezett megelőző eljárás indul ellene.

 

Nemrég nyilvánosságra került egy felvétel, amely a TikTokon is végighallgatható, és amiben az apja, Joe Biden amerikai elnöki lehetőségeiről beszél. Mint az elején kifejti, ezt a beszélgetést ő szervezte le, és ő az, aki valamilyen üzletet akar kötni a beszélgetőpartnerével, feltérképezve, hogy vajon mennyi esélye lenne az apjának a választásokon. A beszélgetésben az is elhangzik, hogy több időre van szükség, de össze fog hozni egy találkozót közte és a telefon másik végén lévő férfival.

Többek között arról is szót ejt, hogy mennyire hazafiatlan lenne, ha nem indulnának el a választásokon, és hogy az apjának az egész pályafutása arról szólt, hogy megtette, amit meg kellett tenni. 1969 óta volt már politikai tisztségviselő, Barack Obama alatt pedig alelnök, azaz tényleg kiszolgálta az idejét, jó katonaként, mindig azt tette, amit kellett, amit rábíztak – fogalmazott Hunter Biden.

Hunter Biden arról is beszél, hogy az apjának több energiája van, mint neki, és nem fogyhat ki az energiája. 

A többi – ahogy mondani szokás – történelem. Kiélezett harc kezdődött az elnöki székért. A 2020-as választásokon bevezették, hogy egyes államokban minden választó, aki szerepel a névjegyzékben, szavazólapot kap, így levélben is lehetett voksolni. Ám olyanoknak is érkezett levél, akik már meghaltak vagy időközben elköltöztek lakhelyükről. A szavazólapot bárki átvehette, de a republikánusok szerint ez a fajta szavazás több mint gyanús körülményeket teremtett.

Borítókép: Joe és Hunter Biden. (Fotó: Drew Angerer/Getty Images/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.