időjárás 1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Elaludt Biden, miközben az izraeli kormányfővel tárgyalt?

Magyar Nemzet
2021.08.29. 21:29 2021.08.29. 21:37
Elaludt Biden, miközben az izraeli kormányfővel tárgyalt?

Futótűzként terjed a közösségi médiában egy videó, amelyen az látszik, hogy Joe Biden amerikai elnök mintha elszundikálna, miközben Naftali Bennett izraeli miniszterelnök beszél hozzá.

 

Az izraeli kormányfő pénteken, megválasztása óta először látogatott a Fehér Házba, és a nyilvános sajtótájékoztatón éppen az izraeli–amerikai barátság mélységét ecsetelte, mikor Joe Biden lehunyta a szemét, és fejét is lehajtotta, mintha csak elaludt volna. Naftali Bennett hiába próbált vele újra szemkontaktust teremteni, az amerikai elnök majd egy percig ebben a zavarba ejtő pozícióban hallgatta partnerét.

 

Hogy a 78 esztendős politikus valóban elszundított-e, vagy csak „szemét pihentette”, az nem derül ki egyértelműen a felvételekből. Védelmezői kiemelték, hogy ha szemét le is hunyta, ujjait olykor megmozdította, illetve később azonnal felvette a beszélgetés fonalát, ami arra utal, hogy ébren volt. 

Protokollszempontból viszont mindenképpen sértő, hogy nem fordított megfelelő figyelmet egy szövetséges ország vezetője felé.

 

Donald Trump előző amerikai elnök a kampány során gyakran hívta Sleepy, azaz Álmos Joe-nak kihívóját, annak lassú, körülményes stílusa miatt, egyben utalva azokra a bírálatokra, amelyek szerint az idős demokrata politikus már nem túl friss szellemileg. A videók láttán ismét beindult az internet fantáziája, és számos mémet gyártottak a szundikáló elnökről.

 

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Naftali Bennett izraeli kormányfő a Fehér Házban                                                                                                                       Forrás: MTI/EPA/The New York Times/Sarahbeth Maney

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.