A háború diplomáciai lezárását és orosz gázt követel egy CDU-s politikus

Diplomáciai megoldást sürget az orosz–ukrán konfliktus megoldására Michael Kretschmer, Szászország kereszténydemokrata miniszterelnöke, továbbá arra figyelmeztet, hogy hiba lenne a Németországba importált orosz gáz útjának tartós elzárása.

Magyar Nemzet
Forrás: Híradó, FAZ2023. 07. 02. 16:29
Michael Kretschmer, Szászország kereszténydemokrata (CDU) miniszterelnöke az ukrajnai háború diplomáciai lezárását, és a magas német energiaárak letörése miatt az orosz gáz importját sürgeti. (Fotó: Michael Kretschmer / Twitter)
Michael Kretschmer, Szászország kereszténydemokrata (CDU) miniszterelnöke az ukrajnai háború diplomáciai lezárását, és a magas német energiaárak letörése miatt az orosz gáz importját sürgeti. (Fotó: Michael Kretschmer / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sokkal inkább támaszkodnunk kell a diplomáciára az ukrajnai háború befejezéséhez” – idézte a Híradó Michael Kretschmer-t, Szászország kereszténydemokrata (CDU) miniszterelnökét, aki a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott, vasárnap megjelent interjújában fejtette ki véleményét. 

Az emberek többsége a diplomáciai megoldást támogatja, és elvárom, hogy a német kormány reagáljon erre

tette hozzá Kretschmer.

A tartományi miniszterelnök hangsúlyozta: nem akarja többé hallani a „soha többé Oroszország” kifejezést a gazdasági korlátozó intézkedések vonatkozásában. „Nem szabad végleg elzárni az utat az orosz gáz előtt” – nyomatékosított. Szerinte ugyanis anélkül nem lehet gátat szabni a gázárak rohamos emelkedésének Németországban.

A német energiaellátásról továbbá hozzátette, hogy mindent meg kell tenni az árak csökkentése érdekében.

Át kell gondolni az atomenergia kérdését, a szén kivezetését, a hazai gáztermelést, az Északi Áramlat vezeték használatát és a megújuló energiaforrások bővítését. Sokféleképpen lehetne kompromisszumot kötni

– jelezte a szövetségi politikusoknak.

Az interjú során a politikus a német pártokat is hibáztatta, mondván a kormány és ellenzék között javítani kellene a kapcsolatokat, és szembe kellene nézni a „kellemetlen igazságokkal” is, különben szerinte „amerikai típusú polarizáció” lesz úrrá az országot.

Borítókép: Michael Kretschmer, Szászország kereszténydemokrata (CDU) miniszterelnöke az ukrajnai háború diplomáciai lezárását és a magas német energiaárak letörése miatt az orosz gáz importját sürgeti. (Fotó: Michael Kretschmer/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.