Áramütés ért egy kétéves kisfiút a falunapon, a kezelő részeg lehetett

Egy tizennégy éves lányra bízta az üzemeltetést.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors2023. 07. 10. 6:44
Chain,Carousel,Ride,In,An,Amusement,Parks,Carnivals,Or,Funfair,
1638005329 Fotó: EyesTravelling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körhintára akart ülni a kétéves Mátyás a szlovákiai Felsőkorompán tartott falunapi rendezvényen. Amikor a kisfiú hozzáért a lánchoz, áramütés érte és felsikoltott. Édesanyja odarohant, hogy megnyugtassa, ekkor azonban rajta is keresztülfutott az áram – adta hírül a Bors

A fiút ezt követően mentővel, rendőri kísérettel kórházba szállították, és két napon át megfigyelés alatt tartották. A helyszínen a rendőrök megtudták, hogy a tulajdonos nem foglalkozott a körhinta üzemeltetésével, azt inkább egy 14 éves gyerekre bízta. A lap információi szerint a kezelő valószínűleg részeg volt, a rendőrök megszondáztatták a hinta üzemeltetőjét, amelynek az eredménye pozitív lett.  

Mária Linkesová, a nagyszombati regionális rendőrség szóvivője azt mondta, 0,23 ezreléket mért a szonda. A helyiek azt rebesgetik, hogy azért történhetett meg a szerencsétlenség, mert a körhinta nem volt leföldelve. 

A balesetet gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés bűncselekményeként vizsgálják a rendőrök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.