Az ezerarcú Prigozsin + videó

Így fest a Wagner-vezér parókában, szemüveggel, szakállal, vagy éppen líbiai katonai viseletben.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 6:50
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője. (Fotó: NEXTA / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz biztonsági szolgálatok „érdekes” dolgokra bukkant Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport főnökének szentpétervári villájában tartott razzia során – írta meg a The Guardian brit lap.

A házkutatás során állítólag egy parókákkal teli szekrényre bukkantak, továbbá olyan fényképekre, amelyeken Prigozsin különböző álruhákban, parókákat viselve látható.

Az ukrán kommentátorok nem vesztegették az időt a Wagner-vezér kigúnyolására, a Daily Mail brit lap Anton Gerascsenko kijevi kormánytisztviselő bejegyzésére hívta fel a figyelmet, aki mint fogalmazott: 

Ezek nem egy olcsó vígjátékban való szereplőválogatáshoz kellenek, ezek a tegnapi Oroszország hősének, Prigozsinnak a szelfijei

– utalt a június végi orosz vezetés ellen indított Wagner-lázadásra, amelynek feladását követően a zsoldosvezér egy ideig Belaruszba vonult száműzetésbe, azonban csütörtökön visszatért Oroszországba.

Noha a képeket állítólag azért szivárogtatták ki a közösségi médiában, hogy „megalázzák” a zsoldosok vezérét, az is felmerült, hogy manipulált képekről van szó. A The Guardian szerint azonban a képek hitelesek lehetnek.

Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Prigozsin gyakran utazik a front különböző területeit között, sőt a hónapokon keresztül tűz alatt álló Bahmutban is többször megfordult. 

Egyesek azt feltételezték, hogy testdublőrt használt, ám a képek megismerésével valószínűbb, hogy álruhában utazhatott az egyes városok között.

@dyadya_slava_3

В сеть начали сливать фотографии из личного архива Евгения Пригожина. Во время своих передвижений по Сирии и Африке, Евгений Викторович часто менял внешность. Вероятно, это было необходимо, чтобы минимизировать вероятность покушения

♬ Вагнер - Вика Цыганова

Borítókép: Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője (Fotó: NEXTA/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.